Szponzorált / budapest

szerkesztés

Megérkeztek a Fogyasztóbarát személyi kölcsönök

Szerzők

  • sponsored WLB

2020. 07. 03. 0:00

Ha valaki nincs otthon a banki hitelek világában, akkor sok esetben nem is tud különbséget tenni az egyes hitelek között. Ugyan a hitelek nevei árulkodóak, de sok esetben még a hitelfelvevők sincsenek tisztában azzal, hogy tényleg a legjobb hitelt választották-e. Persze a bankok kötelezve vannak, hogy minden információt elmondjanak, leírjanak a hitelfelvevőknek, amit meg is tesznek. De azon a bizonyos banki nyelven, amit szinte csak ők értenek, vagy legalábbis sok időbe telik értelmezni az átlagembernek. Épp ezért üdítő megközelítést jelent az MNB-től (Magyar Nemzeti Banktól) a Fogyasztóbarát kölcsönök rendszerének bevezetése.

A Fogyasztóbarát jelzáloghitelek

Az MNB első Fogyasztóbarát hitele a jelzáloghitel volt. Maga a megnevezés lényege, hogy ügyfélbarát megközelítést kell alkalmaznia a bankoknak bizonyos szabályok mentén. A cél az volt már ekkor is, hogy a leendő hiteligénylőknek kedvezzenek. Méghozzá úgy, hogy olyan hiteleket hasonlíthassanak össze az ügyfelek, amik átláthatóak, egyértelműek, tervezhetőek. Ez a megközelítés a 2017-es bevezetésük óta töretlen népszerűséget hozott a Fogyasztóbarát jelzáloghiteleknek.

A Fogyasztóbarát otthonbiztosítások

A gyors sikeren felbuzdulva az MNB megpróbálkozott a Fogyasztóbarát otthonbiztosításokkal is, ám ez nem ért el átütő sikert a mai napig sem. A kölcsönök sokkal kézzelfoghatóbbak, mint egy otthonbiztosítás, melyet sokan csak egyfajta kötelező kiadásnak gondolnak.

A Fogyasztóbarát személyi kölcsönök

A harmadik, gyakorlatilag sikerre ítélt Fogyasztóbarát termékcsalád a személyi kölcsönöké. Az MNB már be is vezette, ráadásul 2021. július 1-jétől minden ügyfél számára elérhető lesz a teljesen online hiteligénylés is. Ha jelenleg is épp személyi kölcsön felvételén gondolkozol, érdemes megnézned az expresszkolcson.hu oldalán az ajánlott banki személyi kölcsönöket, hátha találsz a te igényeidnek megfelelőt.

Fontos megkötésekkel lehet egy bank személyi kölcsöne Fogyasztóbarát. Az ilyen hitelek futamidejét 7 évben maximalizálták, a folyósítási díj maximum 0,75%, kivéve az online igényléseknél, mert ott ez sincs. Maximalizálva van a kamatfelár mértéke, de a hitel előtörlesztése is 0,5%-ban van maximalizálva. Kivételt képez ez alól, ha már az utolsó évben vagy a törlesztéssel, mert akkor nincs előtörlesztési díj. Fix havi törlesztőrészletűek a hitelek a futamidő végéig, a folyósítás pedig az igénylés benyújtását követő maximum 3 munkanap. Ha online igényeled a Fogyasztóbarát személyi kölcsönöd, akkor kevesebb, mindössze 2 munkanap.

Dönts megfontoltan!

Bármennyire is szabályozottak a Fogyasztóbarát személyi kölcsönök, vannak különbségek. Épp ez a lényege ennek az egésznek, hogy a különbségek egyből szemet szúrnak és könnyen összehasonlíthatóak. Így ki tudod választani a számodra legkedvezőbb feltételekkel felvehető személyi kölcsönt. Élj vele!

Hasonló tartalmak

Admin mode