Újfent szelektáltuk nektek a következő hét nap budapesti programjai közül, a július 16–22. közötti időszakra ajánlunk dizájn- és ruhavásárokat, filmfesztiválokat, gasztroprogramokat és koncerteket is.

Július 16., csütörtök

Július 14-én nyílt a Mai Manó Ház legújabb kiállítása Újranézve – Válogatás a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből címmel, amelyben a Magyar Fotográfiai Múzeum féltve őrzött kincseit fedezték fel és értelmezték újra a kurátorok. A múzeum gyűjteményéből öt kiemelkedő magyar fotográfus – Székely Aladár, Máté Olga, Haller F.G., Haár Ferenc és Berekméri Zoltán – életművének egy-egy szeletét mutatják be öt eltérő kurátori koncepció alapján, kronologikus sorrendben. A kiállítás egyes szekciói önmagukban is értelmezhetőek, együttesen pedig a múlt század jelentősebb magyar fotótörténeti irányzatait tárgyalják.

További infók

Július 16-án night shoppinggal ünnepli újranyitását a Repertory concept store, minden márkájuk leárazásokkal és újdonságokkal készül az eseményre. A the Mama Kin ékszerek 20% kedvezménnyel lesznek kaphatók, melyek közt új darabokat is lelhetünk, a DAIGE a Rocaille kollekció második kapszuláját mutatja be, míg a Sertees új papucsokkal, a Durca pedig növényi festésű hajgumikkal készül.

További infók

Nemrégiben elhunyt a valaha volt egyik legnagyszerűbb filmzeneszerző, Ennio Morricone. Az emlékére szerveznek szabadtéri filmvetítést a népszigeti ATNO Forge-nál, ahol a Jean-Paul Belmondo főszereplésével készült legendás, A profi című filmet nézhetjük meg július 16-án, 21 órától.

További infók

A Képzelt Város februárban mutatta be Samizdat című új nagylemezét az A38 Hajó koncerttermében, most pedig visszatérnek a tett színhelyére, hogy a tetőteraszon ringassanak el a poszt-rock hullámain. A zenekar ötödik nagylemezével hangzásában visszatért a korábbi, kevés vokálos, hosszabb dalszerkezetekhez, a szöveget pedig angolra cserélték, így született meg a Samizdat nyolc, húsba vágó, gyakran idegen tájakon kalandozó száma. A Képzelt Város előtt a Kytaro fogja melegíteni a közönséget.

További infók 

Július 17., péntek

Hosszú szünet után, július 17-én elindul a Food Truck Show 2020-as szezonja, három napon át a szentendrei Kacsakő Bisztrónál parkol majd több remek street foodos is, a hangulatot pedig a helyi utcazenészek és természetesen a festői Duna-part fogja tetézni.

További infók

A mozik újranyitásának örömére hét várva várt filmet mutat be a Cirko Film országszerte július 17. és 19. között. A filmeket hetekkel a premier előtt, három napon át láthatja a hazai közönség a Vissza a moziba! Fesztivál keretében.

További infók

Július 18., szombat

A sikeres tavalyi debütálást követően újra megrendezik a Street Marketet, aminek ezúttal az A38 Hajó ad otthont. Július 18-án ismét sneakerekkel, streetwear és vintage cuccokkal telnek meg tehát a pultok üzletek, brandek, használtruha-profik és resellerek jóvoltából. Kiegészítő programokként részt vehetünk kerekasztal-beszélgetéseken is, valamint a szervezők tombolával és hangulatfokozó zenékkel is készülnek.

További infók 

Több mint 100 napja nem jött össze a LavaLava csapata, de július 18-án elérkezik a reunion ideje, amin a svéd-magyar Kornél Kovács is tiszteletét teszi. A Street Market után, ugyancsak az A38 Hajón a LavaLava két rezidense, Tolo és Falcao teszi majd teljessé az éjszakát.

További infók

Július 19., vasárnap

Július 19-én végre teljes létszámban térhetnek vissza a WAMP-os tervezők az Erzsébet térre. A hosszú kihagyás után már mindenki nagyon várja a személyes találkozásokat, a karantén alatt azonban a tervezők nem álltak le, megvalósultak régi tervek, álmok – készültek a nyári kollekciók.

További infók

A dokumentumfilmként, majd könyvváltozatban is megjelent, mélyen elgondolkodtató Egy német sorsot szakmai és közönségsikerrel mutatta be az Orlai Produkciós Iroda Molnár Piroska tolmácsolásában, Máté Gábor rendezésében. Az előadás – ami igazi kuriózum, hiszen a színésznő élete első monodrámáját játssza – júliusban és augusztusban hét alkalommal látható a Hatszín Teátrumban.

További infók 

Ismét a Dürer Kertben rendezik meg a Summer Tribal Marketet, ami az évek során egy olyan közösséggé alakult, amely az alkotók és a vásárlók kölcsönös tiszteletén alapul. Idén először nem nemcsak a kézműves alkotók mutatkoznak be a vásáron, hanem a szervezők kedvenc zenészei is. Az Indigo Theory és Molek is koncertezik, a köztes időben pedig Meo Culpa, Dorombal és Booshanka fog gondoskodni a hangulatról.

További infók 

Július 20., hétfő

Lendületes szörfrockjával a Skeemers kissé kilóg a Jazzelünk a Duna-parton koncertsorozat tematikájából, de ezt aligha fogja bánni az, aki július 20-án este a Pontoonhoz látogat. A Skeemers rövid és fülbemászó dalainál a nyári naplementéhez aligha passzol jobb muzsika, akár táncolnánk, akár pogóznánk egy kicsit a Lánchíd tövében.

További infók

Ennio Morricone, a filmtörténet egyik legnagyobb hatású zeneszerzője előtt tisztelegve limitált vetítéssorozatban visszatér Corvin mozi vásznára Sergio Leone westernklasszikusának 178 perces rendezői változata, digitálisan felújított képpel és hanggal, magyar felirattal. A Jó, a Rossz és a Csúf Morricone felejthetetlen zenéjével, Clint Eastwood, Eli Wallach és Lee Van Cleef briliáns játékával, a gyönyörűen fényképezett, extra-szélesvásznú látványvilággal és a jellegzetes atmoszférát megteremtő hosszú snittekkel a mai napig a műfaj etalonjának számít, filmrajongók generációi számára testesítik meg a nagybetűs moziélményt.

További infók

Július 21., kedd

Július 21-én újra övtáskakészítő workshopot tart a Müskinn csapata a SISKO Studióban. A foglalkozáson minden résztvevő a saját stílusa szerint készítheti el a kívánt övtáskát színes bőrök, bársony alapanyagok és újrahasznosított átlátszó fóliák felhasználásával.

További infók

Július 22., szerda

Július 22-29. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében a Puskin moziban idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta három – szombaton és vasárnap négy-négy – art- és sikerfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 24 alkotás szerepel, melyek közül négy az országos premier előtt látható majd.

További infók

Július 22-én Bortársaság és a Kreinbacher közreműködésével rendez életigenlő vacsorát a Stand25, melynek során a bisztró közönségkedvenc fogásait hűsítő champagne-okkal állítja párba Szulló Szabina és Széll Tamás – köztük egy szinte elérhetetlen ritkasággal.

További infók

Címkék