Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

éjszakai élet

budapest

szerkesztés

Premier: nálunk látható először a karantén utáni újraindulást ünneplő videó, az Ébred a város!

Szerzők

  • We Love Budapest

2020. 07. 10. 10:19

Bő egy héttel ezelőtt a Nemzeti Galériában megrendezett látványos fényshow ragyogta be a város számos pontját, ami egy különleges, összművészeti kollaboráció eredményeként valósult meg. A zenei részt JumoDaddy, Lábas Viki és MC Kemon, a vizuális orgiát a Light Positive kreatívjai, a videót és a látványos fotókat pedig a Rockstar Photographers csapata készítette. Az Ébred a város című dal és a hozzátartozó videoklip a karantén utáni újraindulást ünnepli.

Az ötletgazda Bereczki Károly, a Light Positive nevű rendezvénytechnikai cég vezetője volt. A hátrányból kovácsolt erényt. Mivel a vírushelyzet számukra is teljes és azonnali leállást hozott, ezért arra gondolt, hogy ki lehetne használni ezt az időszakot is, és egy olyan monumentális, művészeti ágakon átívelő együttműködést hoz létre, amire – normális esetben – egyébként se idő, se energia, se lehetőség nem lenne.

Fotó: Rockstar Photographers

„Szerettem volna egy olyan megmozdulást, ahol az emberek felé azt közvetíthetjük, hogy ennek már nemsokára vége. Ez az én esetemben nyilván egy fényshow formájában fogalmazódott meg, egy olyan központi helyen, aminek van valamilyen szimbolikája.”

Fotó: Rockstar Photographers

A fényshowhoz pedig zene dukál, és ekkor került képbe JumoDaddy, aki a Margaret Island énekesnőjét, Lábas Vikit és az Irie Maffia kiválóságát, MC Kemont kérte fel a közös munkára. Erről pedig a következőket mesélte:

„Kemonnal és Vikivel is dolgoztam már, és valahogy beugrott, hogy ők még soha nem szerepeltek közös dalban. Viki hangja nagyon jól ellenpontozza Kemon karcosságát, és együtt a kettő teszi számomra igazán színessé a dalt. Egy nagyon laza hangulatú, de annál termékenyebb napot töltöttünk Fonyódon Vikiék házában. A szöveg is itt született meg, ekkor még a karantén végén jártunk, és nagyon vártuk a nyitást, és hogy valóban átélhessük, milyen lesz, amikor majd tényleg ébred a város.”

Fotó: Rockstar Photographers

Fotó: Rockstar Photographers

Az egyedülállóan látványos, grandiózus videót a Magyar Nemzeti Galériában forgatták, a helyszínt a Light Positive csapata 100 db mozgófejes, zenére programozott intelligens lámpával világította be. A klip története szerint JumoDaddy, Viki és Kemon egy szupertitkos buliba érkezik az üres Galériába, aminek egészen a tetejéig jutnak, miközben akkora partyt csapnak, hogy az egész várost felrázzák vele. Az estét a Rockstar Photographers csapata dokumentálta – a szuper csapat egyébként a We Love Budapest számára is fotóz –, ebből hat operatőr csak a forgatással foglalkozott.

Fotó: Rockstar Photographers

A különleges kollaboráció eredménye lett az alábbi klip és dal, az Ébred a város, ami elképesztő látvánnyal és pörgős beatekkel ünnepli Budapest újranyitását. Akár még a nyár legnagyobb slágere is válhat belőle.
 
Most pedig lássuk a klipet és halljuk a dalt:

Hasonló tartalmak

Admin mode