Bréking / budapest

szerkesztés

A Bálnánál kötnének ki a Budapestre érkező turistahajók

Szerzők

  • We Love Budapest

2020. 06. 26. 11:28

A Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön közölt részleteket arról, hogyan indítanák újra a főváros turizmusát.

Az Indítsuk újra a turizmust Budapesten! elnevezésű beszélgetésen Karácsony Gergely főpolgármester mellett Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke és Gerendai Károly üzletember, vendéglátó vállalkozó vett részt. Karácsony Gergely bejelentette, hogy egyeztetést kezdeményez a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, hogy a fővárosba érkező turistahajók kikötésére elsődlegesen a pesti oldalon a Bálna előtti partszakaszon, a budai oldalon pedig szükség szerint kijelölendő helyen legyen lehetőség, és ezzel megszűnne a turistahajók Szabadság híd és a Margit híd közötti, egyéb helyen való kikötése, illetve a szálloda- és rendezvényhajók tartós parkolásának lehetősége. 

A város régi adóssága, hogy a rakpartok hasznosítása egyoldalú: a jelentős gépjárműforgalom és a turistahajók, szállodahajók horgonyzása lehetetlenné teszi, hogy a városlakók számára a rakpart közösségi célokra használható legyen, ezen kíván változtatni Budapest vezetése” – írják a Főpolgármesteri Hivatal honlapján.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

A beszélgetésen kiderült, hogy a budapesti turizmus újraindításának fontos eszköze lehet a Restart Budapest kártya, amely a főváros és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége közös akciójaként decemberig vehető igénybe. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ által kibocsátott Restart Budapest Card 48 órán keresztül nyújt ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokat, továbbá a szállásfoglalásnál is kedvezményt ad, így lehetőséget teremt a belföldi turistáknak arra, hogy „pénztárcabarát módon” tölthessenek el 2 éjszakát Budapesten.

Másik lényeges többletszolgáltatása a Restart kártyának, hogy a hat fővárosi strand közül választhatnak az érdeklődők, ahová egy alkalommal ingyenesen beléphetnek. Ezenfelül a történelmi gyógyfürdők közül a Lukács, a Széchenyi és a Rudas fürdőből szintén szabadon választható egy, amelybe ingyenes a belépés egy alkalommal. A csomag ingyenes Hop-On Hop-Off szolgáltatást is tartalmaz.

Budapesten ugyanúgy lehet a budai hegyek zöldjében kirándulni, libegőzni, kerékpáros és gyalogtúrákat tenni, mint bármely más városban, amellett, hogy számtalan fantasztikus attrakció, kulturális élmény és szórakozási lehetőség is karnyújtásnyira elérhető. A főpolgármester a budapestieknek is javasolja, legyenek turisták saját városukban, fedezzék fel a város szépségeit egy nyugalmasabb időben, amikor sokan nem utaznak el szabadságuk alatt” – írják a holnapon.

Hasonló tartalmak

Admin mode