szabadidő

szerkesztés

Online Múzeumok Éjszakája, lángos világnap a Zsiráfnál, Tesco Disco az A38-on – programajánló (06.25.–07.01.)

Szerzők

  • Kovács Dávid

2020. 06. 25. 14:47

Legutóbbi programajánlónk megjelenése óta végre újra lehet koncerteket is rendezni 500 fő alatt, így a következő hét napra már ezek közül is válogattunk nektek, de most érkezik a Séták Éjszakája, a nem hivatalos lángos világnap a Zsiráfnál és a Múzeumok Éjszakája is – utóbbi azonban még online. Ezek mellett választhatjuk Douglas Kirkland ingyenes kiállítását a Mai Manó Házban, bútorvásárt rendez a Népszigeten a Filip, míg a Nagyikám workshopján meggyes finomságokat készíthetünk.

Június 25., csütörtök

A Mai Manó Ház nagyszabású fotósorozattal nyitott újra: Douglas Kirkland 1962-ben 21 napon át volt Coco Chanel mellett, ekkor készítette róla a hatvan képből álló sorozatot. Egy évvel korábban, 1961-ben a kor szexszimbólumával, Marilyn Monroe-val töltött el egy varázslatos estét, amit 55 képen örökített meg. A két izgalmas, a világsztárok életébe betekintő intim munka most először látható Magyarországon.

További infók

Fotó: Douglas Kirkland

Június 26., péntek

A bulitilalom utáni első Tesco Disco partira június 26-án kerül sor az ahol a klasszikus indie slágerek mellett az elmúlt hónapok újdonságaira is táncolhatunk majd a Duna vizén ringatózva.

További infók

Június 27., szombat

Saját gyártású, felújított, átalakított bútordarabok, székek, fotelek, kanapék, étkezőasztalok, komódok, asztali és mennyezeti lámpák, állólámpák, kerámiák, ez-az, szőnyegek, képek, mindenféle hasznos és haszontalan dolog közül válogathatunk ismét Filipnél igazi raktárhangulatban, június 27-én és 28-án. Mindkét napon lesz székfoglaló játék is, a nyertes pedig egy űlőbútort kap ajándékba.

További infók

Fotó: Filip / Facebook

A járványhelyzet miatt idén ugyen egy kicsit másképp, de lesz Múzeumok Éjszakája. A több hónapos szervezést igénylő eseményt online tartják meg június 27-én, a kulturális intézmények ezen a napon virtuális programokkal és látnivalókkal kompenzálják a zárvatartás több hónapos időszakát. A rendhagyó Online Múzeumok Éjszakája során több mint 100 hazai intézmény anyagai és terei tűnnek fel majd valamilyen formában a virtuális térben.

További infók

Fotó: Múzeumok Éjszakája / Facebook

Június 27-én első alkalommal rendezi meg a Hosszúlépés. Járunk? csapata a Séták Éjszakáját, melynek során késő délutántól éjfélnél is tovább járhatjuk végig a legizgalmasabb sétaútvonalaikat akár Cseh Tamás nyomában, akár a pesti sörgyártás történetét megismerve.

További infók

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Tematikus napot rendeznek június 27-én a Fiumei Úti Sírkertben a színek jegyében. A szabadtéri kiállításból, vezetett sétákból, tájékozódási játékból és színezős workshopból álló programsorozat 11 és 17 óra között zajlik majd, a sétákra a regisztracio@nori.gov.hu címen lehet regisztrálni.

További infók

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Június 28., vasárnap

Bár hivatalos világnapja a lángosnak nincs, a Zsiráfnál tavaly olyan sikeresnek bizonyult a nem hivatalos esemény, hogy idén több alkalommal is megrendezik. Először június 28-án várják a lángosrajongókat különlegességekkel, lángosevő versennyel és akusztikus háttérzenével.

További infók

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Június 29., hétfő

A Magyar Nemzeti Múzeumban a nyár közepén 5 héten keresztül megelevenedik a történelem. A nyári táboraikban résztvevő gyerekek olyan ritka régészeti és történeti tárgyak titkait fedik fel, mint a bársonyházi szakóca, a beregszászi süvegcsúcs, a koronázási palást, vagy a margitszigeti korona. A táborozókkal foglalkozó múzeumpedagógusok nemcsak egy-egy tárgy, hanem a hozzájuk kapcsolódó egész korszak komplex megismertetését tervezik.

További infók 

Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum / Facebook

Június 30., kedd

Capsul Farm sétája során megismerkedhetünk a városi kertészkedésben alkalmazott gyakorlati tudnivalókkal. Bemutatják az általuk alkalmazott növénytársításokat és a leggyakrabban használt kártevőriasztó, ehető virágokat. Upcycle kertrészükből pedig megtudhatjuk, hogyan alakíthatunk ki raklapból vagy éppen használt műanyag rekeszekből zöldségtermelő egységeket.

További infók

Fotó: Capsul Farm / Facebook

Mitől világos, vagy mitől fekete egy sör? Mit jelent a lager, az ale, vagy az IPA? Mennyit számít a komló, a maláta, vagy éppen a víz? Milyen a sör ha szűretlen vagy pasztörizálatlan? Amellett, hogy jó néhány sört is megkóstolhatunk a Bortársaság Borsuli előadásán, lesz szó a sörkészítésről, az alapanyagokról, az eljárásokról, és még sok-sok érdekes dologról, ami a kisüzemi sörfőzéshez elengedhetetlen.

További infók

Fotó: Bortársaság Borsuli / Facebook

Július 1., szerda

A karanténidőszak utáni első koncertjére készül a Los Orangutanes, az igazi kuriózumként működő cumbia supergroup. A tíztagú bulibanda az Anselmo Crew, az Irie Maffia, a Besh o droM, a Ladánybene 27, a Manaky és a Zuboly tagjaiból verbuválódott, legközelebb pedig július 1-jén, a Kobuci Kertben táncolhatunk.

További infók

Július 1-jén visszatér a Nagyikám projekt a Borganika stúdiójába, ahol ezúttal meggyes workshopot tartanak, melynek keretében olyan klasszikusok készítésének fortélyait sajátíthatják el a résztvevők, mint a meggyleves, a meggyes rétes és a meggylekvár.

További infók

Fotó: Borganika / Facebook

Hasonló tartalmak

Admin mode