Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

gasztró

szerkesztés

Világkörüli ízkalandra indulhatunk Újlipótvárosban – a Cioccolatte Fagylaltozó extravagáns ízekkel „utaztat”

Szerzők

  • Bartha Dorka

2020. 06. 18. 11:31

Egészen különleges ízek sorával találkozhat az, aki a nyáron bekukkant egy fagyira a Pozsonyi úti Cioccolatte-ba – hetente más-más ország ikonikus ételét álmodják újra fagyiként, a tzatzikitől a satay-ig.

Mit csinál a karantén alatt két fagyimester, ha hirtelen a szokásásnál több szabadidejük lesz? A kérdés pusztán költői – természetesen kísérletezésbe kezdenek. Legalábbis a Cioccolatte Fagylaltozót vezető Soresina Szilvia és férje, Giuliano korábbi útjaik által megihletve, és az előttünk álló, valószínűleg utazásmentes nyárra is gondolva, egy egészen különleges ötlettel álltak elő.

Fotó: Jámbor Attila/Cioccolatte Fagylaltozó

Fotó: Jámbor Attila

Múlt hét pénteken indult a világ körüli utazás – The Sweet Escape – amelynek első állomása a nyári sláger úticél, Görögország, az ízek pedig: tzaziki, ciossaka (csoki és muszaka szerelemgyereke) és a portokalopita (sziruppal átitatott görög sütemény) narancsos csodája. Elsőre ugyan meglepően hangzik például az uborkás változat, de mivel többek között a fokhagymát kihagyták belőle, egy igazi nyári hűsítő íz keletkezett, és a padlizsános-csokis kombináció is amennyire meghökkentően hangzik, annyira lágyan simult össze.

Fotó: Jámbor Attila/Cioccolatte Fagylaltozó

Fotó: Jámbor Attila/Cioccolatte Fagylaltozó

Fotó: Jámbor Attila/Cioccolatte Fagylaltozó

Pénteken pedig már repülünk is tovább Izraelbe, ahol babkás fagyi vár minket, de sorra kerül Thaiföld is és India is, ahol szintén a jellegzetes ízek, mint a kókusztejes satayszósz vagy az ananászos tika massala ölt „gombóc” formát. A tervek szerint hetente, minden pénteken mutatják be az új ízeket, országonként kettőt, melyek közül az egyik mindig vegán változat lesz.

Fotó: Jámbor Attila/Cioccolatte Fagylaltozó

A receptúrát minden esetben a nulláról kísérletezték ki, a rendhagyó ízekkel azt is szeretnék megmutati, hogy mennyi lehetőség van a fagyikban is, ha van idejük felfedezni új ízeket és kombinációkat.

Hasonló tartalmak

Admin mode