Kedden a parlament megszavazta a veszélyhelyzet visszavonásáról szóló törvényt, így az élet szép lassan visszaállhat a normális kerékvágásába: bármikor mehetünk a boltba bevásárolni és kisebb koncerteket is már tarthatnak a helyek.

Miután az Országggyűlés elfogadta, a köztársasági elnök pedig aláírta a veszélyhelyzet visszavonásáról és az átmeneti időszak szabályairól szóló két törvényt, mától érvénybe lépnek, és az élet lassan elkezd normálizálódni. 
 
Az egyik fontos lazítás az, hogy a mostantól bármikor elmehetünk bevásárolni, nincs többé délelőtt 9 és 12 óra közötti időszak, amikor csak és kizárólag a 65 év felettiek mehetnek be az élelmiszerüzletetekbe, drogériákba, piacokra és gyógyszertárakba. Ellenben a maszk viselése továbbra is kötelező – akárcsak a tömegközlekedési eszközökön. 
 
A másik fontos változás a zenés és táncos rendezvények kérdését érinti. Mostantól mind a zárt, mind a nem zárt helyeken is lehet bulit és koncertet tartani, feltéve, hogy a közönség létszáma nem haladja meg az 500 főt. Vagyis a fesztiválok, illetve a nagyobb rendezvények továbbra is parkolópályán maradnak, míg kisebb koncerteket már újra lehet rendezni.

Címkék