gasztró

shopping

szerkesztés

A Kiskertpiaccal, a Cseh Sörnapokkal és az Online Irodalom Éjszakájával folytatódik a június – programajánló (06.18–24.)

Szerzők

  • Kovács Dávid

2020. 06. 18. 16:44

Hiába indult esősen a június, a kényszerszünet után érthető módon beindulni látszanak a nyári programok, miután az utóbbi hetekben egyre több, a járvány miatt bevezetett intézkedésen enyhítettek, többet pedig meg is szüntettek. Az előttünk álló hét nap magával hozza a XIII. Cseh Sörnapokat, a Piacok Napja és a Kiskertpiac következő etapját, elindul az Urban Jungle Budapest sétasorozata, szabadtéren jelentkezi a Csak a Mentes vására, a gyerekeknek pedig animációs nyári tábort indítanak a budaörsi BABtérben.

Június 18., csütörtök

A vendéglátóhelyek újranyitásával elindult a Mitiszol? borkóstoló sorozata, a Warm Days, Cold Wines, ami július 9-ig minden csütörtökön más-más helyszínen vendégeskedik. Június 18-án a nemrég nyílt Marlou ad otthont a kóstolónak, ahol kétféle borsor közül választhatunk, de a bevállalósak valamennyi tételt megízlelhetik.
 
További infók

Fotó: Mitiszol? / Facebook

Június 19., péntek

Az Urban Jungle Budapest csapata elindította városiséta-sorozatát, melynek első célpontja a Margitsziget lesz. A Történetek és fák a Margitszigeten című séta során Kaszás Réka vezetésével ismerhetjük meg a sziget legizgalmasabb fáit és más növényeit, amikhez nem mindennapi sztorik is tartoznak.
 
További infók

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Június 20., szombat

Június 20-án visszatér a TaXiTuRi használtruhavására is, melynek ezúttal a Kőleves Kert biztosítja a helyet. A vásár során pénztárcabarát árakon lehet majd kincsekhez hozzájutni, ráadásul vásárlásunkkal nem csak a fenntarthatóságot, hanem az Adománytaxi Alapítvány munkáját is támogathatjuk.

További infók

Fotó: Unsplash.com

A Kamélia Kert workshopján kontinensről kontinensre haladva ismerhetjük meg azok teafajtáit, miközben minden résztvevő elkészítheti a saját teakeverekét, amit a foglalkozás végeztével aromazáró tasakban haza is lehet vinni. A június 20-i workshop helyszíne a Görbe Bögre lesz, a férőhelyek száma limitált.
 
További infók

Fotó: Kamélia Kert / Facebook

Június 21., vasárnap

Június 21-én ismét megrendezi a Piacok Napját az Erzsébet téren a Hello Piac és a Nem Adom Fel Alapítvány. A rendezvény elsődleges célja, hogy népszerűsítse a fogyatékossággal élő emberek által készített kézműves termékeket, illetve általánosságban a magyar kisvállalkozók alkotásait. A Piacok Napjához a főszervezőkön kívül csatlakozott a WAMP, a Felelős Gasztrohős, a Gozsdu Weekend Market, a Nagy Budapesti Kultúrzsibi és a Segítő Vásárlás csapata is.
 
További infók

Fotó: Hello Piac / Facebook

Június 21-én ismét beveszi az ELLÁTÓház nyitott tereit a Kiskertpiac, ezúttal egy virágos dizájn piknik szellemiségében. Lesznek virágok és finomságok a kertből, natúrkozmetikumok, dizájntermékek és sok más egyéb, amit már megszokhattunk.
 
További infók

Fotó: Kiskertpiac / Facebook

Ugyanezen a napon szabadtérre költözik a Csak a Mentes Vásár, ez alkalommal a Római-parton található Nánási Udvarban rendezik meg. A kínálat ugyanakkor nem változik, most is megtalálhatjuk majd a számunkra megfelelő glutén-, cukor- és tejmentes, valamint vegán élelmiszereket. Mindezek mellett a kínálat részét képezik a natúrkozmetikumok és zero waste termékek is, a kiegészítő programok között pedig lesz táplálkozási tanácsadás és vércukorszintmérés is.

További infók

Fotó: Csak A Mentes / Facebook

Június 22., hétfő

A budaörsi BABtér, azaz a Budaörsi Animációs és Kreatív Tér ismét meghirdeti a népszerű nyári napközis táborait, melyekre már elindult a jelentkezés. Idén az animáció mellett grafikai és zenei csoportok is indulnak a 7–15 éves korosztály számára. A tábori gyerekek a BABtér 300 négyzméterét használhatják ki, a belső udvaron pedig a gyerekekkel játékos kiegészítő foglalkozásokat tartanak. Pihenésként pedig a Primanima Fesztivál legjobb gyerekfilmjeit vetítik le délutánonként.

A nyári táborok a BABtér kreatív heti foglalkozásaiból, a Primanima Animációs Játszóházból, valamint a grafikai és zenei szakköreiből nőtték ki magukat. A szervezők és a gyakorlott művészpedagógusok célja, hogy a tábor során a gyerekek el tudjanak merülni az egyhetes intenzív alkotómunkában, megéljék a kreatív tevékenységek örömét.
 
További infók

Fotó: BABtér

Június 23., kedd

László János – a Kerékpárosklub tiszteletbeli örökös elnöke – születésnapja alkalmából kerekasztal-beszélgetést szervez a Kerékpárosklub, valamint a Közlekedési Múzeum, aminek a Dürer Kert ad helyet. 18 órától Zsigmond Gábor, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese tart előadást a keréképározás elmúlt 100 évéről, ezt követi majd a kerekasztal-beszélgetés a jövőbeni fejlődési lehetőségekről Balogh Samu (Budapest főpolgármesterének kabinetfőnöke), Kürti Gábor (a Magyar Kerékpárosklub elnöke) és Vitézy Dávid (a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója) részvételével.

További infók

Fotó: Fortepan

Június 24., szerda

Idén az Irodalom Éjszakáját is online rendezik meg Budapesten, melynek keretében az Örkény István Színház színművészei 23 ország 23 kortárs szerzőjének műveiből olvasnak fel. Eredetileg a VII. kerület adta volna az esemény helyszíneit, ám a sors úgy hozta, hogy a kortárs világirodalom sokszínűségét felvillantó szövegrészletek az Örkény Színház 23 ismerős vagy titkos szegletében hangzanak el. A felvételek premierje a Facebookon lesz június 24-én, 25-én és 26-án.

További infók

Fotó: Irodalom Éjszakája / Facebook

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg idén a Budapesti Cseh Sörnapokat, melynek ezúttal a WestEnd Millenium Tetőkert ad otthont. A kis- és nagyüzemi cseh sörremekek mellett cseh sörökből készült párlatkülönlegességeket, egyéb cseh párlatokat és cseh röviditalokat kóstolhatunk majd június 24. és 28. között.

További infók

Fotó: Unsplash.com

Hasonló tartalmak

Admin mode