Összesen 47 terv érkezett a Placcc Fesztivál és dán partnere, a Metropolis Koppenhágai Nemzetközi Színházzal együttműködésben szervezett – Wa(l)king the city c. köztéri művészeti eseménysorozatra kiírt pályázatra. A sorozat június 12-én indul, elsőként olyan meghívott művészekkel, mint a Dollár Papa Gyermekei, Sőrés Zsolt, a Ziggurat Project, a StereoAkt és Somló Dávid. Őket követik majd azok az alkotók vagy alkotópárosok, akiket a zsűri a beérkezett pályázatokból kiválaszt.

A projekt során 2-3 naponta egy-egy művész egyénileg ötórás sétát tesz a városban egy saját maga által választott útvonalon, amelynek során hat alkalommal online bejelentkezik egy-egy művészeti mikroakcióval. Az akciók reflektálnak a városra, a helyszínre, a helyzetre, a művész saját élményeire és érzéseire, formailag pedig a bejelentkezések alkothatnak egy sorozatot, vagy modulárisan ismétlődhetnek az egymást követő helyszíneken. A séták keresztülvezethetnek a város ismert pontjain, vagy akár eldugott, ismeretlen részein is. A nyertes pályatervek kiválasztásában Kitt Johnson (X-act, DK), Barda Beáta (Trafó), Jászay Tamás (revizoronline.com) és Ivanyos Ambrus (Meetlab) vett részt.

Június 12-én, 16 órakor, a Dollár Papa Gyermekei Bovary Emma újra sétál című előadásával indul a Wa(l)king the city, a további részletes programot, illetve az előadások leírását ezen a linken találjátok.

Címkék