Szponzorált / gasztró

A rétes, melynek tésztája olyan vékony, hogy alatta akár a reggeli újságot is el lehet olvasni – az Első Pesti Rétesház Étterem is kitárta újra kapuit

Szerzők

  • Kovács Angelika

2020. 05. 21. 16:13

Elérkezett a várva várt nagy újranyitások napja, amire már az Első Pesti Rétesház is hetek óta készült, és ígérik, töretlenül fognak dolgozni addig, amíg minden a ’régi’ nem lesz, és természetesen még tovább.

Az Első Pesti Rétesház Kávéház és Étterem 14 éve indult családi vállalkozásként, és a mai napig az is maradt: négyen dolgoznak az üzlet sikerességéért és a kiváló minőség fenntartásáért, mindennap. A korlátozások feloldásával ismét nagy lendülettel vágtak bele abba, amit leginkább szeretnek: elkészíteni vendégeiknek a legfinomabb réteseket.  

Fotó: Első Pesti Rétesház

A Rétesház alapítói a magyar hagyományok ápolásának szeretetéből, a réteskészítés több százéves tudományát is igyekeztek megőrizni az utókor számára, és elegáns, innovatív formában prezentálni. Minden jó rétes mögött van egy titkos, generációról generációra szálló, felbecsülhetetlen értékű recept. A Rétesház tulajdonosai szerint az összetevők mellett az elkészítés technikájának is óriási szerepe van a tökéletesség elérésében. Olyan recept alapján dolgoznak, ahol nem csupán az alapanyagokban rejlik a titok, a technológia is kulcsszerepet játszik az első osztályú rétesek megszületésében. Réteskészítőik már több mint tíz éve űzik ezt a mesterséget, így tökéletesítve a tudományt.

,,A legfinomabb rétesbe, ahogy korábban nagymamáink is tették, mi is belegyúrjuk a sokéves tapasztalatunkat és odaadásunkat. A tészta oly vékonyra nyúlik, hogy alatta akár a reggeli újságot is el lehet olvasni. Nincs kompromisszum, a legkiválóbb alapanyagokkal töltjük meg a réteseket, amik kemencéinkben 10-12 perc alatt pirosra sülnek”' – avatnak be a részletekbe.

Fotó: Első Pesti Rétesház

A Rétesház csapatának legnagyobb része hosszú évek óta szolgálja ki vendégeiket, különösen büszkék az ő odaadó munkájukra is, osztoznak velük sikereikben. A sütésen túl rétesnyújtási bemutatót is szerveznek csoportoknak az ebéd vagy a vacsora mellé, ahol néhányan kipróbálhatják a tészta kinyújtását, valamint végig kísérhetik hogyan készülnek a friss rétesek a látványkonyhájukban.

,,A hozzánk látogató csoportok imádják a rétesnyújtás bemutatót, néhány vendég ki is próbálhatja a végén ezt a műveletet, több-kevesebb sikerrel... Természeten mindig nagy a vidámság az elszakadt tészta láttán, főleg egy kör pálinka után! Sokszor a gyakorlott háziasszonyokon is kifog ez a művelet”' – teszik hozzá mosolyogva.

Fotó: Első Pesti Rétesház

Fotó: Első Pesti Rétesház

Általában 12-féle rétesük van, illetve mindennap van egy speciális napi rétes is. Örök kedvenc a hazai vendégeknél a málnás-túrós és a meggyes-mákos, a külföldiek körében leginkább az almás és a meggyes a kedvelt ízek, de ők is szívesen megkóstolják a magyar közönség favoritjait. Korábban szerveztek egy rétesevő versenyt, ahol a rekord döntögető elszánt versenyző 14,5 túrós rétest evett meg. A népszerűségre való tekintettel terveznek még tartani hasonló izgalmas rendezvényt, amit Facebook-oldalukon fognak kihírdetni.

A Rétesház is nagy erőkkel készült az újraindulásra, a hétfői nappal kinyitották teraszukat, mától pedig visszatértek teljesen a megszokott kerékvágásba: tárt karokkal és kapukkal várják vendégeiket klasszikus, közkedvelt fogásaikkal.

Fotó: Első Pesti Rétesház

Hasonló tartalmak