A végtelen home office-ok világában a jól bevált fogásaink elkészítése már a könyökünkön jön ki, sokan éhezünk egy kis segítségre és újításra. A Mákvirág Ebédexpressz barátságos áraival, és nagy választékával veszi le a terhet vállunkról, és szállítja érintésmentesen az ebédet minden reggel. Kipróbáltuk mi is, hogy főzzenek ránk négy napig!

A négy fal közötti élet kihívásokkal jár a főzés terén is, az új receptek felfedezésébe vetett buzgalom nem mindig tart ki sokáig, gyors fogásainkat pedig mostanra már egészen biztosan unalomig főztük. A Mákvirág Ebédexpressz minőségi, házias jellegű ételeiből akár egy héttel előre megrendelhetjük mindennapra az ebédet, megelőzve a „mit főzzünk ma?” dilemmát. A színes ételfelhozatal naponta megújuló, 12-féle menüt tartalmaz, köztük hozzáadott glutén- és laktózmentes, valamint fitneszmenüt, ráadásul mindegyikből kérhetünk gyerekadagot is. Heti hét napon szállítanak Budapest egész területén ingyenesen, a menü 1790 Ft-os ártól választható. A kínálatban rendszerint egy húsmentes variáció is szerepel a Levendula menü név alatt, mi ezt rendeltük négy alkalommal, és nem okozott csalódást. Az adagok nagyok, ízletesek és laktatóak.

Levesek közül a francia kakukkfüves hagymaleves füstölt mozzarellás bagettel, az olasz zöldségleves gombás tortellinivel, az erdei gombakrémleves zöldfűszeres palacsintametélttel és az indiai sült karalábékrémleves belugalencsével érkezett a küszöbünkhöz. A leveseket jellemző fűszerezés túlmutatott a megszokott, hagyományos magyar konyha világán, a zöldségleves thai fűszerekkel, a gombaleves olasz felütéssel készült, a karalábékrémleves pedig indiai ízekre öszpontosított. A vega menükből gyakran hiányzik a változatosság, szerencsére a Mákvirágnál azt lehetett tapasztalni, hogy nem ugyanaz az ízvilág köszönt vissza minden egyes nap. A feltétek tekintetében a mozzarellás bagett szerepelt a leggyengébben, ez hűtőben tárolva elvesztette a varázsát, és a palacsintametéltet sem tudtuk a levessel összeegyeztetni, de a gombás tortellinit és a belugalencsét nagy elégedettséggel kóstoltuk, nemcsak finoman kiegészítették a leveseket, de még tartalmasabbá tették őket. Általánosságban véve a levesek könnyedek, krémesek, kellően sűrűek és laktatóak voltak.

Míg a nem húsevők talán túl gyakran találnak vega opcióként rántott sajtot vagy grillezett camembert egy-egy étterem vega szekciójában, a Mákvirág túllépett ezen a kiszámíthatóságon, és magyaros, indiai, és mediterrán jellegű ételeket is átszabott vega módra. A nemetközi sokszínűség a főételek felhozatalára is jellemző volt, a levesekkel harmonizálva készültek. Választásaink közzé esett a falafel fasírt pirított zöldségekkel és kemencés fűszeres édesburgonyával, a tejszínes parajfőzelék főtt tojással és bundáskenyérrel, a Grillezett gomolya roston sült zöldbabbal és burgonyapürével, és a Maláj korianderes üvegtészta pirított zöldségekkel és és tofuval. Nagyon szimpatikus volt, hogy egymást követő napokon sem botlottunk bele ugyanabba a köretbe, mindennap egy más jellegű fogás érkezett, és a hagyományos éttermektől eltérően olyan különlegesebb alapanyagokat is használtak, mint az édesburgonya, az üvegtészta és a tofu. Örömmel konstatáltuk, hogy minden étel kitűnően működött felmelegítve, ami nagyon fontos szempont az ebédmenüknél, hiszen a fogyasztásuk előtt rendszerint néhány órát a hűtőben töltenek. Pár perc melegítéssel mindegyik fogás a legjobb oldalát mutatta.

A Mákvirág Ebédexpressz így vegetáriánus szemmel is kiállta a próbát, a teljesértékű, színes ételeivel. Szerethető fogásokat készítenek, amik nem hagynak cserben, ha közeledik a dél, és nagy előnyük még, hogy néhány kattintással összerakhatjuk magunknak már előre a rendeléseinket, valamint hogy valóban egy pénztárcabarát menü árán tudjuk elfogyasztani a kívánságainkat otthon. Nézz körül az aktuális fogások között, és teszteld le őket te is!

Címkék

Elérhetőségek

Mákvirág Étterem 1145 Budapest, Róna utca 174. Facebook-oldal Weboldal