Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / budapest

szerkesztés

Újra kell tervezni a főváros költségvetését, és ez a Lánchíd felújítását is érinti

Szerzők

  • We Love Budapest

2020. 04. 22. 11:31

A Lánchíd felújítása kardinális kérdés egy ideje, hiszen a lezárása komoly következménnyel járna a város közlekedésére nézve. A Népszava cikkéből többek között az is kiderül, mi most a helyzet a projekttel.

A Népszava Kiss Ambrus pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettest, a fővárosi operatív törzs mellett még márciusban megalakult gazdasági munkacsoport vezetőjét kereste meg a fővárosi önkormányzat idei költségvetésének újratervezése miatt. A cikkből kiderül, hogy a fővárosi önkormányzat óvatos becslések szerint több tízmilliárdot bukik a válság miatt, amiben szerepet játszanak a fővárosi fenntartású színházak, a tömegközlekedés, az Állatkert milliós bevételkiesései. A gazdasági munkacsoport egy-két napon belül benyújtja a költségvetés áttervezésére vonatkozó előterjesztést a Fővárosi Közgyűlésnek.

A Népszava szerint a főváros az elmaradó bevételek miatt kénytelen újragondolni a jövőbeli projekteket, és várhatóan mintegy 60 milliárd forint értékű fejlesztést, beszerzést lesz kénytelen befagyasztani. A bevételek jelentős visszaesése miatt a szinte kizárólag uniós forrásból megvalósuló hármas metró rekonstrukción és a kész tervekkel rendelkező pesti fonódón kívül gyakorlatilag leállítanak minden beruházást.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

A Lánchíd felújítását évek óta halogatják, a tavalyi tendert idén januárban érvényesnek, de aztán eredménytelennek nyilvánították, mivel a beérkező ajánlatok a rendelkezésre álló források csaknem kétszereséről szóltak. A cikkből kiderül, hogy a szeptemberig tartó kötelezettségvállalási moratórium és a tovább szűkülő források együttes hatásaként jövőre csúszhat a tender kiírása, a híd felújítási munkálatai pedig a jövő év második felénél korábban aligha kezdődhetnek el.

Hasonló tartalmak

Admin mode