Bár az elmúlt napokban többféle véleményt is hallhattunk arról, hogy szükséges-e a maszk viselése, a Magyar Vöröskereszt most készített egy hiánypótló és alapos videót arról, hogy ha hordjuk, akkor hogyan tegyük helyesen.

Hordjuk? Ne hordjuk? Az elmúlt napban több vélemény is elhangzott a maszk viselésével kapcsolatban. A legbiztonságosabb, ha otthon maradunk, de ha mégis boltba vagy utcára kell mennünk, akkor ha tehetjük, viseljük! A Magyar Vöröskereszt szerint sok megkeresést kaptak az elmúlt hetekben azzal kapcsolatban, hogyan kell helyesen hordani a maszkot, ezért közzétettek egy videót, amelyben megmutatják a helyes felhelyezést és levételt. Mint mondják: „Ennek segítségével a laikus használók is könnyen elsajátíthatják a védőmaszkok szabályszerű viselését, valamint tájékozódhatnak arról, hogy mikor és kinek érdemes használni a maszkot.”

A Magyar Vöröskereszt oldalát egyébként is érdemes böngészni, mert több fontos információt is találunk a koronavírussal és a megfelelő óvintézkedésekkel kapcsolatban.

Címkék