Bréking / gasztró

Bréking / éjszakai élet

Rendelj magyar sört! – linkgyűjtemény készült a házhoz szállítást vállaló kisüzemi sörfőzdékről

Szerzők

  • We Love Budapest

2020. 03. 24. 10:46

A nagy élelmiszerüzletek már egyre nehezebben bírják a megnövekedett rendelések kiszállítását, de lassan a tematikus házhoz szállítások is beindulnak. A Beerporn.hu egy magyar kisüzemi főzdék webshopjait összegyűjtő adatbázist hozott létre, hogy célirányosan tudjunk hazai kisüzemi sört rendelni.

A koronavírus-járvány miatt a hazai kisüzemi sörfőzdék egy része a fennmaradásért küzd, hiszen az értékesítésük legnagyobb részét adó vendéglátóipar leállt. A fogyasztók jelentleg azzal tudják a leginkább segíteni a sörfőzdéket, hogy házhoz szállítással rendelnek tőlük. Ennek segítésére hozott létre egy, a webshopokat összegyűjtő adatbázist a Beerporn.hu.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

A koronavírus-járvány okozta korlátozások hatására a legrosszabb helyzetben a legkisebb sörfőzdék vannak, amelyekre végzetes hatással lehetnek a korlátozások, de a tőkeerősebb vállalkozások számára is komoly visszaesést hoz majd a 2020-as év tavasza. A kisüzemi sörfőzdékről általánosságban elmondható, hogy HORECA-részesedésük akár a 90%-ot is meghaladja, így a vendéglátóhelyek és kocsmák korlátozott nyitva tartásának, illetve bezárásának hatása őket sújtja leginkább.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének prognózisa szerint a turizmus megállása miatt a HORECA értékesítések várhatóan a nulla közelébe esnek idén. A legtöbb sörfőzde akciókat indított, hogy értékesíteni tudja a meglévő raktárkészletét.

Az online vásárlást és házhoz szállítást úgy is meg lehet oldani, hogy a vásárló ne találkozzon a futárral. Jelenleg több sörfőzde is arra buzdítja a fogyasztóit, hogy rendeljenek online, segítve ezzel a nehéz időszakot élő üzemeket, ezeket gyűjtötte adatbázisba a Beerporn.hu sörmagazin.
 
A „Rendelj magyar sört!” linkgyűjtemény ezen az oldalon érhető el.

Hasonló tartalmak