Az egészségügyben dolgozók egyre csak fokozódó veszélynek és terhelésnek vannak kitéve, ezért most összefogás jött létre az érdekükben. A cél az, hogy az orvosok, az ápolók, az idősgondozók és a többiek munkáját – és így az életüket is – megkönnyítsék. Az összefogás elsősorban vitaminokban gazdag, ingyen elkészített és kiszállított étkeztetést jelent.

A kezdeményezést Keve Márton séf és Jókuti András gasztroblogger indította el. Mint arra a felhívásukban is felhívják a figyelmet, pár héten belül több ezer beteget kell majd ápolniuk az egészségügyi dolgozóknak, akik akkor sem lesznek többen, csak fáradtabbak és elcsigázottabbak lesznek. Ezért vitaminokban gazdag étrendre lesz szükségük.
 
A felhívásban azt írják, hogy várják a kezdeményezéshez csatlakozókat, a támogatókat és a felajánlókat is. A Facebook-csoportot itt lehet megtalálni és csatlakozni hozzá, de akár e-mailben is lehet felajánlásokat küldeni: etesdadokit@gmail.com.
 
Amire elsősorban szüksége van az Etesd a dokit csoportnak: szakácsokra, éttermek, konyhák és beszállítók csatlakozására, hűtőkre és hűtőkocsikra, marketingesre, logisztikusra, meg persze csomagolóanyagokra és remek kapcsolatokkal rendelkező emberekre, hogy meg tudják szervezni és végre tudják hajtani a kezdeményezésben leírt vállalást. Mivel az elsődleges szempont a biztonság, ezért a csatlakozó éttermeknek meg kell felelnie a HACCP-kívánalmaknak, vagyis a szakácsoknak védőfelszerelésben (szájmaszkban és kesztyűben) kell majd főzniük.

Friss információ, hogy a kezdeményezés mellett a Fény Utcai Piac kereskedői közül a Lángosland csapatától érkezett egy felajánlás: a következő 15 napban mindennap 50 db lángost küldenek ingyenesen a rendkívüli leterheltséggel működő Szent László Kórház dolgozói részére.

Címkék