Mindezt Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet alpolgármester jelentette be egy Facebook-videóban. A tálalókonyha egyébként az iskolai menzát pótolja, sok gyerek számára ugyanis egyszerűen szükség van a napi egyszeri főétkezésre a családja nem éppen fényes anyagi helyzete miatt.

A tájékoztatóban elmondták, hogy elsősorban azokat a rászoruló gyerekeket célozzák meg a tálalókonyhák megnyitásával, akik az iskolában egyébként is ingyen étkeztek. Ennek érdekében most minden kerületben az önkormányzat a tankerületekkel közösen méri fel azt, hogy pontosan hány diáknak van szüksége a szociális alapon nyújtandó étkeztetésre. Erre azért is szükség van, mert az iskolákban most is vannak ügyeletben felügyelt gyerekek, és az ő étkeztetésüket is meg kell oldani valahogy, az iskolai menzák pedig zárva tartanak a korlátozó intézkedések miatt. 

A Fővárosi Önkormányzat arról is központi döntést hozott, hogy bezárják a kerületi játszótereket is. Ugyanakkor azt kérik a szülőktől, hogy amikor a szabadba mennek a gyerekekkel, fokozottan ügyeljenek arra, hogy lehetőleg elkerüljék a többi ember közelségét.

A leginkább veszélyeztetett idősek ellátására új erőforrásokat von be a Fővárosi Önkormányzat. Két önkormányzati cég járműparkjából átállítanak 20-30 autót arra, hogy azokkal szállítsanak ételt és élelmiszert az otthon tartózkodó időseknek.

Címkék