A foci-Eb egy évet tolódik, 2021 nyarán rendezik meg, de minden más marad az eredetiben. Budapesten 4 meccset tartottak volna, három csoportmérkőzést és az egyik nyolcaddöntőt.

Ma született döntés arról, hogy a kialakult járványhelyzet miatt egy évvel elhalasztják a nyári foci-Eb-t, a bajnokság új időpontja 2021. június 11. – július 12. A mostani alkalmat az is bonyolulttá és veszélyessé tette volna, hogy a korábbi gyakorlatokkal ellentétben nem egyetelen ország vagy város vállalta el a megrendezését, hanem összesen tizenkét városban zajlottak volna a mérkőzések. A budapesti Puskás Arénában például négy meccs is lett volna: 3 csoportmeccs és 1 nyolcaddöntő, míg a nyitómérkőzés az éppen legfertőzöttebb Olaszországban lett volna. A torna 1960 óta tartó történetében a halasztás példa nélküli – ez az első alkalom, hogy nem a szokásos négy év fog eltelni az európai sportesemények között.

Mivel a nemzeti bajnokságok is leálltak, így a csúsztatás célja, hogy ezek is rendben lezajlódjanak a torna előtt. Az UEFA azonban biztosította a szurkolókat, hogy a megváltott jegyek az új időpontra is érvényesek, illetve igény esetén visszaváltják őket. 

Címkék