Tíz éve kezdődött el a Fortepan története, amely mára a legnagyobb olyan online archívum, amelynek fotói szabad felhasználhatóak. A kerek évfordulóra egy új, modern honlap is készült, melynek bétaverziója tegnap este elindult, és a következő két hónapban folyamatosan alakul, bővül majd.

Tamási Miklós osztotta meg az örömhírt a Fortepan oldalán, hogy bár a tavalyi oldal átépítés sajnos nem alakult túl jól, és ezért nyár végére tetszhalott állapotba került a Fortepan – ennek most vége. A március 9-én még bétaüzemmódban induló oldallal az a terv, hogy a következő hónapokban folyamatosan alakul és bővül a funkciókkal, valamint szépen lassan felkerülnek azok a fotók is, amelyek eddig publikálatlanul összegyűltek, ebből 2000 már látható is.

Az oldalon még nincs angol változat, és a részletes kereső, sem a címkézés nem működik, de fokozatosan ezek is elérhetőek lesznek. Ahogy a jól megszokott nagyképes nézet is, ami már a kezdetektől az oldal egyik sajátossága volt. És persze nem feledkezhetünk el a Megfejtő Fórumról sem, amely szintén új életre kel. A teljes átállásig a régi Fortepan is működik, párhuzamosan a bétával.

Címkék