Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / budapest

szerkesztés

Nyilvánossá váltak a Normafa átépítését bemutató tervek

Szerzők

  • We Love Budapest

2020. 02. 19. 15:00

Mindenki kedvenc városi kirándulóhelyén komoly átalakítások zajlanak, új nagyparkoló és fogadóépület épül, miközben a cél az, hogy a tereprendezéssel a zöldefelület aránya nőjön.

A Hegyvidéki Önkormányzat honlapjára került fel az a két ábra, amely szemlélteti a Normafa környékének jelenlegi és tervezett állapotát, jelezve a jelentősebb változtatásokat.

Fotó: Hegyvidéki Önkormányzat

Az utóbbi hónapokban a legtöbb vitát kiváltó objektum a nagyparkoló volt, amelynél a jelentős fakivágások borzolták a kedélyeket. A mostani tervezet szerint az önkormányzat jóval kisebb tisztítást és tereprendezést igénylő terveket készített a szóban forgó területre. Ennek eredményeképpen egy szabálytalan alakú parkolót alakítanak ki, így nem kell kivágni a korábban tervezett 220 fát, a parkolón belül 160 fa marad, és ígéretetet tettek a kivágott fák pótlására is.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Megszűnik a régi parkoló és a buszforduló (ez az új Eötvös út végére kerül), ennek a helyén is parkot és közösségi teret alakítanak ki, ez utóbbi még kérdéses, mit is takarhat egy eleve kirándulóhelyen. Illetve ide kerülnek át a Síház mögül is a büfék.

A tervezett átalakítások és új épületek.

Fotó: Hegyvidéki Önkormányzat

Ezzel párhuzamosan megtörténik a környező utcák forgalomcsökkentése is, illetve szeretnék megoldani a környező lakosokat aggasztó vadparkolás jelenségét is. Az egyéb fejlesztéseket az Index szedte össze részletesen: többek között a már épül a Normafa Kapuja fogadóépület is, amit idén terveznek átadni, és az elbontott Olimpia szálló helyén kialakított Eötvös Loránd park is nagyrészt kész.

Hasonló tartalmak

Admin mode