Világkonyhák lepték el a Gozsdu mind a hat udvarát és mi összegyűjtöttük, hova, miért érdemes betérni.

Azt eddig is tudtuk, hogy a bulinegyed ütőerén rengeteg a jó hely, de az mindenképpen újdonság, hogy a Gozsdu Udvar egyszerre ad helyet Portugáliának, Spanyolországnak, Izraelnek, Ázsiának, olasz és ázsiai izgalmaknak és az újhullámos magyar konyhaművészetnek.

Nézzük meg a kínálatot közelebbről! Ha autentikus olasz ízekre, mediterrán vacsorára vagy csak nagy szelet igazi olasz pizzára vágyunk, irány a 2 Spaghi Fresh Pasta Bar, vagy a Jamie’s Pizzeria by Jamie Oliver! A Klikk Bistrobar a hatvanas évek amerikájának hangulatát idézi, könnyen fogyasztható, gyors, finom fogásokkal, kiváló hamburgerekkel. Rusztikus kenyérlángosért, magyaros vagy zsidó fogásokért, magas minőségű street foodért a Spílerbe érdemes menni. Remek indítása vagy lezárása lesz egy klassz estének.

A Mátkában a hagyományos magyar ízek ötvöződnek az innovációval, ahol otthonos mégis modern környezetben kóstolhatjuk meg nagymamáink receptjeinek reform változatait. Ha az ázsiai ízek állnak közelebb bárkihez, ő nem fog csalódni! Az udvarban megtalálható a Spíler Shanghai, a Saó és gyors ebédre vagy hosszabb falatozásra a Padthai Wokbar.

A Gozsdut választotta Budapest első portugál péksége a Lisboa Pastry & Bakery is, ahol akár az ikonikus pastéis de nata-át is megkóstolhatjuk. Tökéletes reggeli, tökéletes kávéval. A Vicky Barcelona a főváros legspanyolosabb tapas bárjaként a legütősebb spanyol fogásokat kínálja, hamisíthatatlan spanyol temperamentummal fűszerezve, elképesztően jó hangulattal. Érdemes lesz másképp gondolni a Gozsdura. De mindenképpen éhesen!

Címkék

Elérhetőségek