A Société Budapest híres a különleges, minőségi gasztronómiájáról, és egzotikus ital felhozataláról. Signature itallapukat a szezonhoz híven a téli hangulat határozza meg, a klasszikus koktélok jelentette komfortzónából kitáncolva olyan különleges párosításokkal update-elték a felhozatalukat, mint a baconjam, a só, a tea, a méz, és természetesen megtalálhatjuk a Bacardí Legacy Top 3-ba bejutott italukat is, a „Papillon” névre keresztelt édeskés, lágy ital csodát.

Egy koktél nem ott kezdődik, hogy megkóstolod – tanultuk meg a Bacardí Legacy Cocktail Competition alkalmából rendezett eseményen, ahol a három hazai döntős alkotásai kerültek reflektorfénybe. Január 23-án a világ egyik legjelentősebb koktélversenyének alkalmából a Société Budapest pultjában Tüdős Máté, Steier Máté és Varsányi Ferenc személyesen keverték ki elismert nedű kombinációikat, a meglepő italokra szomjazó közönségnek.

Tüdős Máté, a Société Budapest bartendere karrierjét Miamiban kezdte, majd jó pár év munkatapasztalattal a zsebében hazatért, és sikeres szerepléseivel robbant be a köztudatba. A szakma érdeklődését először azzal keltette fel, hogy megnyerte a Jagermeister Master Class-t, illetve a magyar bajnokságot sparkling kategóriában. Szakmai tudását erősítette, hogy kiváló bartenderekkel dolgozott együtt itthon és külföldön, akiktől rengeteget tanult az évek alatt, többek között azt, hogy milyen fontos a jó hangulat és kommunikáció a vendégekkel, illetve a különböző országok ízeinek, italainak megismerése és ezek használata az italok készítésekor. Máté legújabb szakmai sikerét a Bacardí Legacy Cocktail Competition-ön érte el azzal, hogy bekerült a három döntős közé Papillon névre keresztelt italával.

A világ legismertebb rum italát gyártó cég nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az új generációt kreativitásra inspirálja, és hogy az ital felhasználásával minél több vadonatúj, váratlan ízkombinációjú koktél szülessen. Évről évre megrendezi a Bacardí Legacy nevű koktél versenyt, ahová az országos, majd a regionális döntők nyertesei kapnak meghívást. És hogy milyen egy nyertes koktél? Különleges, minőségi alapanyagokból készül, tűpontosan meghatározott, kikísérletezett arányokkal, amihez gyakorlott kikeverési technika társul, és elkészítése egyfajta előadás. Tálalás előtt a zsűri már a receptet pásztázva eldönti, mennyire szimpatizál az összetevőkkel és azok arányaival, sok múlik a bartender határozott fellépésén, és lebilincselő showján is, valamint a pohár, az ital színe és illata is döntő fontosságú. Egy koktél esélye tehát nagy százalékban már a kóstolás előtt eldől. Trendek minden évben felbukkannak, és eltűnnek, a Bacardí Legacy missziója, hogy vadonatúj koktélokkal gazdagíthassa klasszikusainak csokrát.

A koktélok alapvetően három kategóriába sorolhatóak, vannak a lágyabb, édesebb jellegű italok, mint Tüdős Máté Papillon-ra keresztelt finomsága, Steiner Máté a frissítő jegyeket hordozó Bonitával rukkolt elő, és akad, aki az ütős, intenzív ízekre esküszik, mint Varsányi Ferenc, aki a The Mandarin nevű koktéljával került be a regionális döntőbe. A három kiemelkedő tehetség egész este gyártotta nyertes koktélját, a résztvevők pedig a zsűri szerepébe bújva tesztelhették le őket szép sorjában, nem ritkán többször is.

Címkék

Elérhetőségek