Szponzorált / kultúra

Óvjuk a Földet, hiszen ez az egyetlen bolygó, ahol van sör – a Heinekennél ilyen egy fenntarthatósági program

Szerzők

  • sponsored WLB

2020. 02. 11. 15:04

A zöldebb söripar érdekében a HEINEKEN Hungária rendhagyó kiállítást szervezett, hogy felhívják a figyelmet arra, milyen nagy szerepe van az egyénnek, ha a fenntarthatóságról van szó, és hogy tudatos (sör)fogyasztással mi is tehetünk a bolygónkért. A sörgyártó installációját ingyenesen meg lehet nézni az Akvárium Klub előtt február 5-től 26-ig.

A visszaváltható csomagolású termék választásának fontossága és az újrahasznosítás szükségessége központi témája a Heineken fenntarthatósági programjának. A cég arra szeretné felhívni a folyékony kenyeret fogyasztók figyelmét, hogy vásárlásuknak és választásuknak súlya van, az hogy mi mellett teszik le voksukat ebben mutatkozik meg, és ez diktálja a fogyasztási divatot. Sok kicsit sokra megy, és együtt ki lehet alakítani új normát, és el lehet sajátítani környezetbarát szokásokat még a sörfogyasztás során is. A kiállítás fókuszában a HEINEKEN fenntarthatósági tevékenységei állnak, a humoros és egyben gondolatébresztő plakátok inspirálnak és edukálnak, felhívják a figyelmet az egyén felelősségére a környezetvédelemben. A HEINEKEN Hungária mindent elkövet azért, hogy a legzöldebb sörgyártó címet kiérdemelje: 2008-hoz képest 23%-kal csökkentette a fajlagos vízfelhasználását, míg ez idő alatt a CO2 kibocsátása 50%-kal csökkent. A sörgyártó hisz abban, a fogyasztókkal közösen képesek igazán átütő sikert elérni, ezért fontosnak tartották, hogy rendhagyó keretek között szólítsák meg őket, inspiráló környezetben.

Fotó: HEINEKEN

A kiállítással szeretnénk bemutatni, hogy a 2010-ben meghirdetett, „Csapoljunk jobb világot” fenntarthatósági stratégiánk milyen eredményeket hozott, és azt is, hogy egyéni szinten milyen kis dolgokkal is tehetünk a zöldebb jövőért. Az olyan apróságnak tűnő dolgok, mint az csapolt sör vagy a visszaváltható üveges sör választása, vagy az alumínium doboz visszaváltása, jelentős változásokhoz vezetnek. A visszaváltható üvegnek tizedannyi karbonlábnyoma, mint az alumíniumnak, amennyiben mégis a dobozos sör mellett döntünk, érdemes tudni, hogy az aludoboz végtelenszer újrahasznosítható” – mondta Pálfalvi Márta, a HEINEKEN Hungária vállalati kapcsolatok igazgatója.

Fotó: HEINEKEN

A vállalat mindennapi működéséhez szorosan kapcsolódik a fenntarthatóságban gondolkodás, a leányvállalatok együttes erővel törekednek a globális vállalások elérésére. A „Csapoljunk jobb világot” program keretein belül vállalták, hogy tovább csökkentik a CO2 kibocsátását, a vízfelhasználását, és aktívan támogatják a helyi közösségeket valamint a felelős alkoholfogyasztást.

Fotó: HEINEKEN

Szerettük volna a komoly üzeneteket vicces formában eljuttatni a nagyközönséghez, akiket be is vonunk a kiállításba, a selfie lehetőséget biztosító plakáttal. Reméljük az installáció arra ösztönzi majd az embereket, hogy egy kicsit jobban óvják a Földet, hiszen ez az egyetlen bolygó, ahol van sör” – tette hozzá Pálfalvi Márta.

Hasonló tartalmak