Vida Krisztián az ISH Food Kft. egyik tulajdonosaként már két évtizede meghatározó alakja a biopiacnak. A nemzetközi foodbrókerként tevékenykedő üzletember útja a növényi italokkal kezdődött, és azóta sok szerethető, fenntartható, etikus brandet segített nemzetközi sikerekhez. A Piqniq Budapest „Tanulj, fejlődj – Nagykép a gasztronómiáról”-kampánya „Brandépítés termékkel” témájának keretén belül bemutatunk egy inspiráló történetet a kereskedelem világából.

Izgalmas belegondolni, hogy hogyan változnak a trendek az élelmiszeriparban, és kik azok a szereplők, akik befolyásolják, alakítják az aktuális kínálatot. Vida Krisztián „Kiki” a húszas évei elején kezdett el komolyabban érdeklődni az organikus ételek iránt, majd karrierjét tudatosan erre építette fel, és alapította meg az ISH Food Kft.-t. A The Bridge Bio növényi italokkal cége egy olaszországi ételkiállításon találkozott, mint meséli, szerelem volt első kóstolásra. A termékben minden összpontosult ahhoz, hogy a megfelelő kezekben szinte kategóriaelsőként  jelenhessen meg az üzletek polcain Magyarországon, ezért eltökélte, hogy vízióját sikerre viszi. A márka mára megkerülhetetlen képviselője a minőségi növényi italoknak – nem csak hazánkban –, Kiki pedig egy olyan kereskedelmi rendszert épített ki két évtized alatt, amivel a saját minőségi szűrőjüknek megfelelő termékeket sikerre tudják vinni. 

Értékteremtés az élelmiszeriparban

A The Bridge Bio növényi italokkal Kiki és üzlettársa, Czvitkovics Zsolt tulajdonképpen rést ütöttek a hipermarketek pajzsán, és egyúttal megnyitották az utat az organikus ételek számára, a konvencionális kereskedelembe. Kiépített rendszerük hatásosnak bizonyult, mára már kisebb és nagyobb cégek, startupok és termelők állnak sorba tanácsaikért és segítségükért, hogy a magyarországi, európai és amerikai piacokra is bekerülhessenek a termékeik. Kevés márkával foglalkoznak, de tudatosan keresik azokat a termékeket, amik megfelelnek az elvárásaiknak. Egyik általuk forgalmazott termékben sem szerepelnek egészségre káros összetevők, vagy mesterséges adalékok, fokozottan keresik a mentes vagy sokkal inkább az only what you need – csak amire szükséged van – fogalmának megfelelő élelmiszereket. A hazai portfóliójukban szerepel többek között a paleokekszeket gyártó Majomkenyér és a Hester's Life granola.

„Odafigyelünk az üzleti partnereinkre, a munkavállalóinkra, az etikusságra. Soha sem a pénz motivált elsősorban, hanem hogy jó ötletek mögé álljunk, olyan értékeket teremtsünk, amikkel mi is azonosulni tudunk, és ezeken keresztül valamit visszaadjunk” – meséli Kiki.

„Odafigyelünk az üzleti partnereinkre, a munkavállalóinkra, az etikusságra. Soha sem a pénz motivált elsősorban, hanem hogy jó ötletek mögé álljunk, olyan értékeket teremtsünk, amikkel mi is azonosulni tudunk, és ezeken keresztül valamit visszaadjunk” – meséli Kiki.

Mindenki merjen nagy lenni

A The Bridge Bio termékei Kiki hivatását a mai napig meghatározzák, ebben a termékben tudott először kiteljesedni, megtalálni önmagát. A kundalinijóga eszmerendszerét – mely a privát életét is meghatározza – igyekszik maximálisan kivetíteni a kereskedelmi tevékenységére is. Szerinte minden embernek megvan a maga szuperereje, nem szabad senkinek megelégednie a középszerűséggel, megfelelő önfigyeléssel mindenki megtalálhatja azt, amiben sikeres lehet. Ami Kiki rövidtávú céljait illeti, tavasszal debütál saját márkás terméke, a hazai kézműves termékek különleges szelekciójából, valamint a CBD-olaj alapú termékek terén tervezi felkavarni az állóvizet. Mint mondja, a nyugati trendek nagyon jól előre jelzik, hogy mi lesz szexi 10-20 éven belül Magyarországon, tulajdonképpen már nem kell feltalálni semmi újat.

Kiki neve mára nem csak a bio ételekkel forrt össze, izgalmas és előremutató projektek is kapcsolódnak hozzá. Az élethez/üzlethez való viszonyát legjobban talán az élmény alapú gerilla marketing tevékenységeivel lehet bemutatni. Ha lehet, több száz fős közös áramlást szervez egy hídra, a Yoga is The Bridge keretein belül, vagy a Felelős Gasztrohőssel karöltve járja be az ország eldugott falvait Superfoorgonjával, helyi superfoodokat kutatva. Közösségépítő ötleteiből az új évre is jut bőven, és azt ígéri, nem fogja vissza magát, ami a kreatív, fenntartható brandinget illeti. 

A cikk a Piqniq Budapest és a Mastercard kampányával együttműködésben készült. A kampányról és a többi résztvevőről itt tudhattok meg többet.

Elérhetőségek

ISH Food Kft. Weboldal