Közösségi térrel és galériával lett gazdagabb a város egyik kedvenc kulturális utcája, a Bartók Béla út, ugyanis megnyílt a Dokubrom, a Fortepan és a Fortebolt közösségi tere. Noha a Covid-19 következtében hozott óvintézkedések miatt most még csak a kirakatot nézhetjük, reméljük, 30 nap múlva látogathatóvá válnak a terek.

A galéria persze már eddig is ott állt a Bartók Béla út 33. szám alatt, csak más néven futott, ez október 31-ével megváltozott: ugyanis egy kiállítással egybekötve megnyitotta kapuit a Dokubrom. Ennek már csak azért is örülünk ennyire, mert a Fortepan archívumát így a koronavírus idején egyre gyakrabban nézegetjük, ahogy a Fortebolt jóvoltából megjelent könyveket is sokszor lapozgatjuk. A kettő folytatása a Dokubrom, ahol egyrészt megvásárolhatjuk a fortepanos kiadványokat, de ami még ennél is jobb, hogy kiállítások és workshopok résztvevői lehetünk! 

A galéria október 31-én Szepessy Ákos képzőművész ÖT MUNKA című kiállításával nyílt meg. Noha a november 9-én bejelentett járványügyi szigorítások értelmében a szabadidős és kulturális létesítmények – egyelőre – 30 nap bezárásra kényszerülnek, reménykedünk abban, hogy a Dokubrom kiállításain és workshopjain hamarosan részt vehetünk – élőben. 

Címkék

Elérhetőségek

Dokubrom Galéria Bartók Béla út 33., Budapest, 1118