A másik boltba betérni egy olyan élmény, ami az esőtől áztatott szürke hétfőt is mosolygóssá varázsolja. A pici virágüzletből legendás delivé cseperedett helyen nemhogy nem állt meg az élet, de az ebéd mellé már vacsorát is kínálnak az étlapon, és nemsokára első saját márkás szószuk is felkerül polcaikra. Willmann Fábián, a hely szíve-lelke mesélt tervekről és túlélésről a Piqniq Budapest „Tanulj, fejlődj - Nagykép a gasztronómiáról” kampány „Falu a városban” témájának keretein belül.

Falu a városban, vibráló közösség, álmaid törzshelye. A Wekerletelep csendes, kertvárosi részén üzemelő deli-kávézó fúzióban otthonos miliő és pozitív hangulat fogad. Míg a pultnál várok a soromra, az előttem álló hölgy az egekbe magasztalja a boltot. ,,Ezt jól begyakoroltuk, mi?” – viccelődik Fábi, mikor felém fordul, és helyet foglalunk egy kosár félig kimagozott szilva mellett.

Nyikorog a fapadló, a köríves ablakokon a tér színes levelekkel borított fáira lehet látni. Mintegy összehangolt tánckoreográfiában kerülgetik egymást az eladók és a vendégek, a forgalmon érezni, hogy ebédidő van. A maszk használata kötelező, ha falatozni is maradsz, akkor persze lekerül. A karantén időszakában a bolt összetartó közössége rendkívül gyorsan reagált a felmerülő problémákra, és együtt találták meg az új irányt, amiben mindenkinek jutott szerep.

,,Egy kis csoda és nagy adag szerencse, hogy nem állt meg az élet. A gasztronómiában azok tudtak talpon maradni, akik két lábon álltak. Mikor beütött a baj, alapélelmiszerek árusításába fogtunk, így tudtunk egy biztos pont maradni a bizonytalan időkben.” – meséli Fábi.

,,Egy kis csoda és nagy adag szerencse, hogy nem állt meg az élet. A gasztronómiában azok tudtak talpon maradni, akik két lábon álltak. Mikor beütött a baj, alapélelmiszerek árusításába fogtunk, így tudtunk egy biztos pont maradni a bizonytalan időkben.” – meséli Fábi.

A másik bolt mindig a különleges portékáiról volt híres, az új helyzet viszont változtatásokat kívánt. A polcaikon a minőségi borkínálat, a kistermelői, adalékmentes és hazai élelmiszerek és az olykor fura zöldségek mellett megjelent a liszt, a krumpli és az élesztő. A vendégeik beszállítókká avanzsálódtak, és A másik bolt ideiglenesen szupermarketté alakult. A hirtelen váltást a hatalmas törzsvendégkör támogatta, akik közül mindig akadt olyan, aki tudott árut szerezni olyankor is, amikor máshol már lehetetlen volt. A hibrid-lét kifizetődött, a behozott termékek pedig állandósultak a polcokon. A fejlődés azóta is töretlen, hétfőtől csütörtökig vacsora is van, és arra is van egy jó ötletük, hogy hova menjünk csütörtöktől hétfőig esténként.

Van, aki úgy gondolja, hogy a Balatoni nyár egy életérzés, és a hűvös téli esték is a balatoni borral tökéletesek. Fábi örvényesi üzletének szellemét keltette életre a Post Balatonnal (egy új bárral, szintén a Wekerlén), ahol a magyar tenger hiánya okozta melankóliánkat gyógyíthatjuk. Lesz pokróc, terasz, hősugárzó, gőzgombóc és sült ételek egészen tavaszig. Tervek tehát vannak: új séf csatlakozott a csapathoz, az egyik törzsvendég már tervezi a galériát, és hamarosan piacra dobják első terméküket, a banános-csilis karibi ketchupot is. A kampányfotózás komikus részleteiért és a legfinomabb szezonális finomságokért is érdemes beugorni hozzájuk, a feltöltődés garantált.  

A cikk a Piqniq Budapest és a Mastercard kampányával együttműködésben készült. A kampányról és a többi résztvevőről itt tudhattok meg többet.

Címkék

Elérhetőségek

A másik bolt 1192 Budapest, Kós Károly tér 13. Facebook-oldal