100%-ban tanyasi körülmények között nevelt csirkékből készül a Zing legújabb fogása. Alaposan utánajártak a dolognak: egy évet kutatással töltöttek, hogy jó minőségű alapanyagból, kizárólag hazai, szabadtartású csirkéből készült hamburgert tudjanak adni országszerte.

Mi is írtunk arról, amikor a Zing-alapító Susánszky Ádám az Allee szomszédságában megnyitotta a Crunchyt, ami egyfajta pilot projekt volt arra nézve, hogyan tudnak a food waste jegyében (vagyis az ő esetükben az alapanyagok teljes felhasználásával) 100%-ban hazai, tanyasi csirkékből készíteni igazi amerikai életérzést közvetítő ételeket. A siker túlszárnyalt minden elképzelést, most végre eljött az idő, hogy a Zingben is helyet kapjon az étlapon. Ennek eddig csak egy akadálya volt: a jó minőségű csirkehús hiánycikknek számít itthon ekkora mennyiségben.

A Zing közleményében kitér arra a problémára, mennyire nehéz ma Magyarországon azonos mennyiségben, ellenőrizhető forrásból, szabadtartású tanyasi csirkehússal ellátni egy teljes étteremláncot. Itthon a teljes állomány 1%-a tekinthető csak hivatalosan tanyasi, szabadtartású csirkének, és háromszor annyiba kerül, mint mesterségesen felhízlalt társai. A Zing a Master Good Kft.-ben találta meg partnerét, akiknek prémium almárkájuk, Master Good - Tanyasi Csirke segíti mind a tíz egységet. Így 8 év után először kapható csirkeburger a Zing éttermeiben. 

Címkék