A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad részeként megvalósuló, ingyenes programsorozatban szeptember 11-től ismét profi edzők segítségével lehet sportolni hét fővárosi szabadtéri fitneszparkban. A rendezvénysorozat keretében a Testnevelési Egyetem szakértői segítenek eligazodni a sporteszközök kavalkádjában, dietetikus szakemberek pedig a helyes táplálkozás útvesztőjében.

Az életmódváltó program célja, hogy bárki biztonságos, ellenőrzött körülmények mellett próbálhassa ki a zöld edzőtermeket. Szerdánként és szombatonként személyre szabott tanácsadással motiválják a résztvevőket, hogy merjenek kipróbálni új dolgokat, és éljenek a friss levegőn való mozgás izgalmas lehetőségével.

A klasszikus edzőtermekhez képest a parkokban nagyobb a szabadság, gyerek vagy kutya társaságában is könnyen át tudjuk mozgatni a testünket. Az sem jelent akadály, ha a lépcsőzés az egyetlen sport amit jelenleg aktívan űzünk, az fitneszeszközökön csekély az ellenállás, így a teljesen kezdők számára sem jelentenek önmagában komoly megterhelést.

Az edzéstanácsadást fittségi állapotfelmérés és egyéni étrendtervezés előzi meg. Ahhoz, hogy az edzésprogram hatékonyságát maximalizáljuk, dietetikus szakértőre bízhatjuk magunkat, aki személyre szabott táplálkozási tanácsokkal segíti utunkat a fittebbé váláshoz.

A szabadtéri kondiparkos edzéseken megnézhetjük a gépek helyes használatát, a rajtuk végezhető gyakorlatok variációit, és természetesen kipróbálhatjuk őket. A helyes technika elsajátítására sportszakemberek ügyelnek, akik segítenek mindenki saját adottságaira szabva összeállítani az edzéstervüket.

  • Részletek ITT

Cikkünk a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.-val együttműködésben készült!