szabadidő

szerkesztés

Újra van közösségi röpiháló a városligeti pályákon a Járókelő és a Budapest Urban Games összefogásából

Szerzők

  • Bartha Dorka

2019. 08. 28. 17:20

A városligeti pályákhoz a hálót valaha a Petőfi Csarnokból lehetett kölcsönözni, ám annak lebontása után az eszköznek nyoma veszett. Az elárvult pályák ügyét a Járókelő karolta fel, akik összeálltak a Budapest Urban Games-szel és összefogva feltámasztották a strandröpiháló ingyenes kölcsönzésének hagyományát.

A Városliget Hermina út felőli, Zichy Mihály út szomszédságában található két strandröplabdapálya eredetileg úgy működött, hogy a hálókat a megboldogult Petőfi Csarnok épületéből kellett kikölcsönözni a játék idejére, majd ott is kellett leadni őket a meccs végeztével.

Fotó: Járókelő.hu

Az épület elbontásával az eszköznek is nyoma veszett, a Járókelőhöz ennek kapcsán több kérdés és bejelentkezés is érkezett az egykori lelkes játékosok részéről – ám a pályák sorsa bizonytalannak tűnt, a Városliget Zrt. úgy nyilatkozott, hogy a háló biztosítása nem áll módukban, és nem is tervezik, hogy a jövőben felszerelnek egyet állandóra.

Fotó: Járókelő.hu

Így a közösségi kezdeményezés mellett döntöttek, a városi sportolást népszerűsítő Budapest Urban Games-szel összefogva beszerezték a hálót, amit ezentúl a közeli Pántlika Bisztróból tudunk majd kikölcsönözni két labdával egyetemben 11:30-21:45 között, és a hálót legkésőbb az utóbbi időpontig vissza kell adni.

Fotó: Járókelő.hu

Bár a szabadtéri sportpályák, akár kosár vagy foci, egyre szaporodnak Budapesten, ingyen strandöpizni nem sok helyen lehet a városban, így külön örömteli a hír, hogy a már amúgy is népszerű ligetes pálya újra használhatóvá vált. Reméljük mindenki vigyázni is fog rá.

Hasonló tartalmak

Admin mode