Idén augusztus 31-én már negyedik alkalommal rendezik meg a városi Utcalimpiát, a Budapest Urban Games-t. Az ingyenes rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy maga a város a legnagyobb sportpálya, melynek minden szegletét érdemes kihasználni.

A már a korábbi években is nagy népszerűség mellett zajló sportesemény várhatóan újra rekordszámú résztvevőt csábít majd olyan helyszínekre, mint a Citadella, a Várkert Bazár és a Klauzál tér, a bátrabbak pedig a Dunát is átúszhatják.

A Citadellán páratlan panoráma mellett vehetünk részt a Kilátókör futáson, amelyet 5, 10 és 21 km-es távon teljesíthetünk, de ugyanitt kap helyet a tavalyi évben debütált Laser Run is. Ez utóbbi a futás és a sportlövészet izgalmas kombinációja.

A csapatsportok dedikált helyszíne a Klauzál tér lesz, itt a grundfoci és a streetball kap főszerepet, ráadásul a streetballbajnokság első 12 nyertes csapata automatikusan kvalifikálja magát a szeptemberi World Urban Games Budapestre is.

A BUG keretein belül harmadszor próbálhatják ki magukat a legjobb úszók a Duna-átúszás során, melyet idén is Újhelyi Botond, valamint a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezet majd. A start a Szabadság híd pesti hídfőjénél lesz, a cél pedig a Műegyetem rakparton.

Ahogy azt már megszokhattuk, a szervezők minden évben készülnek újabb és újabb sportokkal, idén falmászással bővül a programok sora, ugyancsak nem mindennapi helyszínen, a Várkert Bazárhoz tartozó Öntőház Udvaron. Az indulók két stílusban is megmászhatják a Budai Vár falát, a boulder- és a top rope (köteles) mászás közül lehet választani.

Az Utcalimpia népszerűsítését idén olyan hírességek vállalták, mint Baji Balázs világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó, Németh Lajos meteorológus és Szabó Erika színésznő-műsorvezető.

Cikkünk a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. együttműködésével készült.