A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) című, netes zaklatásról szóló nagysikerű magyar tinifilm után októberben érkezik a mozikba a legújabb Z-generációval foglalkozó hazai film.

A FoMO angol mozaikszó a Fear of Missing Out rövidítése, magyarul az attól való félelmet jelenti, hogy valamiről lemaradunk. Ez manapság a közösségi média térhódításával kapcsolatban jelentkezik az emberben, miközben irigykedve lapozgatja a szebbnél szebb életeket prezentáló ismerősök fotóit.

Hartung Attila első játékfilmje a 2000-es évek elején születettekről szól, akiknek a technológia egy az egyben az életük része: a gimnazista Gergőt és barátait, azaz a Falka tagjait három dolog motiválja: a szex, a buli, és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon. A challenge-videóik idővel egyre durvábbá válnak, amikor pedig egy házibuliban Lilla a fiúbanda prédájává válik, egyetlen éjszaka alatt a feje tetejére áll a budapesti fiatalok biztosnak tűnő világa. A lány eltűnik, a srácok pedig a keresésére indulnak a fővárosi éjszakában.

"A FOMO-ban több generációs problémát is próbálunk érinteni. A felelősségvállalástól, az online tér elvárásain át a nő-férfi viszony, a Z-generáció korosztályos életérzéséig, sőt a generációk közötti párbeszédig. De ennek részletei csak a filmben bomlanak ki, a trailer csupán felvillantja a fő gócpontokat" – nyilatkozta Hartung Attila rendező, aki tavaly diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakán.

A filmet tavaly nyáron kezdték el forgatni Senki nem megy sehová munkacímen a budapesti éjszakai élet kultikus helyszínein, és hallhatjuk majd benne a Mary PopKids, a Fran Palermo, Deep Glaze és a Hősök zenéit. M. Deák Kristóf fényképezte, a producerek Iványi Petra és Major István, a bemutató pedig október 10-én lesz. Stohl András játssza Gergő apját, a főszerepeket egyébként amatőr színészek alakítják.