Már forog az Űrpiknik című mozi, ami egy földre pottyant űrlény budapesti kalandajairól mesél humorral és szívvel. Az elsőfilmes rendező, Badits Ákos azt ígéri, teljesen új szemszögből láthatjuk majd a filmben a fővárost.

Az Űrpiknik című film egyetlen éjszaka története lesz. Egy ember formájú, önbizalomhiányos idegen lény érkezik a Földre, azon belül is Budapestre, ahol nemcsak az ő szemén keresztül láthatjuk majd a fővárost, de még egy problémás egyetemista lánnyal is barátságot köt. Kettejük kalandozásait követhetjük figyelemmel a filmben, őket Takács Zalán és Walters Lili alakítják, hozzájuk csatlakozik még Zalatnay Sarolta is, természetesen a klasszikus dalaival.

Az énekesnő nem először szerepel filmben, korábban olyan legendás mozikban bukkant fel, mint például a Szép leányok, ne sírjatok (1970, Mészáros Márta) és a Fuss, hogy utolérjenek! (1972, Keleti Márton). A főváros olyan izgalmas helyszínein zajlik jelenleg a forgatás, mint a Citadella, a 120 éves és nemrég újjáépített Északi összekötő vasúti híd, a Vasas székház vagy a Limo Bár, ahol a Filmalap forgatási videója is készült.

Az Űrpiknik jelen pillanatban még forgatási fázisban tart, a bemutató valamikor jövőre várható, de mi már most nagyon várjuk az egyszerre drámai és vicces sci-fit.