A Susotázs és az Újratervezés című nagysikerű rövidfilmek rendezőjének új nagyjátékfilmje szeptember 26-án kerül a mozikba, most megérkezett hozzá az előzetes.

A Momentán Társulat alapító tagja, Tóth Barnabás rendező-színész-forgatókönyvíró készített már francia-magyar koprodukciós mozit (Rózsaszín sajt), és több dokumentum-, illetve rövidfilmet, széles körű ismertséget a szinkrontolmácsokról szóló, romantikus Susotázzsal és a nyugdíjas házaspárról szóló, keserédes

Újratervezéssel szerzett magának. Ha valamit el lehet mondani róla, akkor azt, hogy nagyon ért az érzelmek őszinte, mély és hiteles megjelenítéséhez. Új filmje, az F. Várkonyi Zsuzsa regénye alapján készült Akik maradtak, közvetlenül a II. világháború utáni Budapesten játszódik, amikor a történelem vihara nem elcsendesül, mint ahogy az várható lenne, hanem újra tombolni kezd. Ebben a káoszban talál egymásra egy középkorú, magányos nőgyógyász és egy fiatal kamaszlány, aki szintén magányos, a szüleit várja haza a haláltáborból. A rendkívül szép, csendes, drámai és fájdalmas történetben a két, túléléssel küzdő ember végül egymásból merít erőt annak ellenére, hogy az egyre zavarosabb világ összeesküszik ellenük.

A szeptember 26-án mozikba kerülő film főszereplői a Jászai Mari-díjas Hajduk Károly és a fiatal tehetség, Szőke Abigél, mellettük pedig a magyar színjátszás olyan nagy nevei bukkannak fel az Akik maradtakban, mint Lukáts Andor, Nagy Mari, Igó Éva, Jordán Adél és Stefanovits Angéla, de fontos szerephez jut a moziban Spitzer Gyöngyi (ismertebb nevén Soma Mamagésa) meg Paizs Miklós (ismertebb nevén Sicratman) is.