Aki egyszer ráállt a kovásszal készült kenyérre vagy pékárura, nem szívesen tér vissza a sima bolti kenyérre. A Kovásztérkép nevű új webalkalmazás segítségével viszont bármikor utánanézhetünk, hol van a közelünkben igazán jó kovászos kenyér!

A jó kovászos kenyér egyre inkább a mindennapjaink része – a bátrabbak sütik, a sietősebbek veszik. Szerencsére egyre több pékség van, ahol jó minőségű kovászos kenyeret és kovásszal készített pékárukat vehetünk. Egy frissen készült webalkalmazás segítségével most egy kattintással megkereshetjük, hol van a közelünkben jófajta kovászos pékáru, hiszen ha egyszer valaki ráállt a kovászra, nem szívesen megy vissza az élesztős, ipari kenyerekre, még véletlenül és rövid időre sem.

Ezt a problémát akarta orvosolni a  Next Leap csapat két tagja, Simon Marcell fejlesztő és Stenszky Örs grafikus a kovásztérkép nevű webalkalmazással. Az asztali gépről és mobilról is elérhető kovásztérkép ötlete a Kovászlabor nevű Facebook-csoportból jött. Marcell szerint nagyon gyakran ismétldő kérdés a csoportban, hogy hol lehet jó kovászos kenyeret kapni, főleg nyáron, mikor az ember az ország másik végében nyaral, és nincs kéznél a jól bejáratott péke.

A webalkalmazáshoz bárki hozzáadhat egy új pékséget, így egy organikusan növekvő, országos lelőhely tippeket kapunk, ha elkezdjük böngészni kovásztérképet.