Bréking / budapest

Műanyaghulladékból készült életnagyságú bálnák kerültek a belvárosba

Szerzők

  • We Love Budapest

2019. 07. 09. 12:44

A megmozdulás a műanyagmentes július kampányhoz kapcsolódik, és az óceánok műanyagszennyezettségére hívja fel a figyelmet.

Életnagyságú, műanyaghulladékból készült installációt állított fel a Greenpeace csapata két helyszínen is, kedden a Kossuth téren délig, a Parlament előtt, szerdán pedig a Deák téren futhatunk beléjük reggel 9-től este 8-ig. A szervezet célja, hogy felhívja a figyelmet az óceánok műanyagszennyezettségére.

A bálnákat ábrázoló szobrok Európa több országában is ki voltak már állítva, a három, illetve hat méteres cetek egy szeméttengerből emelkednek ki, mely az utolsó darabig valódi, tengerpartról összegyűjtött szemetet tartalmaz. A szemét 80%-a itthon is ismert nagyvállalatoktól származik.

Több ország tett már hatékony lépéseket a műanyagszennyezés ellen, Románia után Ausztria is a napokban tiltotta be az egyszer használatos műanyag zacskókat. Nálunk – bár közel 200 ezer ember támogatta a Greenpeace petícióját a műanyag zacskók betiltásáért – még nem született érdemi döntés a műanyagáradat megállítására.

Hasonló tartalmak