Nyári esték elmaradhatatlan programja volt a szabadtéri rooftopmozizás, amit szerencsére idén sem kell nélkülöznünk. Tavaly a Corvin tető bezárásával és az ideiglenes helyük után Budán, a Széll Kálmán tér közelében talált új otthonra a Budapest Rooftop Cinema. Abszolút központi helyen, csodás panorámával, a hét minden napján klasszikus és kultfilmek vetítésével a bár és a mozi fúzióját megtartva nyitnak július 12-én.

A nyolcadik évad nyitánya nem ment zökkenőmentesen a Budapest Rooftop Cinema számára, váratlanul jött a corvintetős költözés 2018-ban, a majd az alternatív helyszínként talált Corvin Plazából idén, de szerencsére nincs okunk keseregni, hiszen megtalálták az újabb helyszínt. A Széll Kálmán tér közvetlen közelében a Mammut 2 egykori tetőteraszát lakják be, ami az elmúlt tíz évben üresen állt. Az építés rohamtempóban zajlik, 12-én már be is ficcenhetünk a kényelmes székekbe, hogy a szabad ég alatt nézhessük Wes Anderson Grand Budapest Hoteljét.

A szezon 12-én indul, a tervek szerint mindennap lesznek vetítések, természetesen az időjárás függvényében. A várható filmek pedig a klasszikus, kultikus vonalon mozognak, de lesz premier előtti mozizás is, kezdésnek mindjárt a Yao utazása. A jegyárak 1450 forintba kerülnek majd, a hely 17.00-23-00-ig tart nyitva, így egész késő estig ücsöröghetünk fent.