Lássuk be, sétálni menő. Ami minket illet, minden erre irányuló városi kezdeményezésnek örülünk, így felkaptuk a fejünket arra a hírre is, hogy a Raiffeisen Bank Nyisson ajtót a kalandokra! címmel városi felfedező sétát indított. Az ingyenes programra a kalandosseta.hu oldalon lehet regisztrálni, hogy aztán az oldal a belváros tíz legendás pontjához navigáljon, a belvárosban. A körülbelül egyórás séta során kulturális intézmények, nagypolgári paloták, szobrok és más fővárosi nevezetességek kerülnek a középpontba.

Kifejezetten kellemes és hasznos időtöltésnek ígérkezik az augusztus 2-ig tartó Raiffeisen Bank által szervezett Nyisson ajtót a Kalandokra! budapesti városi séta. A cél, hogy a résztvevők megismerkedjenek kultikus budapesti helyekkel és ízelítőt kapjanak a főváros történelméből.

A programban szereplő tíz különleges épület a hétköznapok rutinjából ismerős lehet, ám sokan vannak, akik nem hallották még a történetüket, a hozzájuk köthető izgalmas részleteket. Most itt a lehetőség: a sétán bárki részt vehet a kalandosseta.hu oldalon történő regisztrációt követően, amely megadja a kezdő koordinátát.

Az épületek mellett található hirdetőfelületeken QR-kódok várnak, amelyek beolvasásával megjelenik az adott épület története, illetve egy kapcsolódó feladvány. A kérdésre helyesen válaszolók pedig már láthatják is a következő állomás Google Maps koordinátáit.

A séta sikeres teljesítéséhez csupán a megfelelő sorrendben kell áthaladni az állomásokon. Mellé Spotify-on lejátszási lista is készült, Zenék városi sétához címmel. Érdemes minél előbb belevágni a kalandba, mert meglepetések várják az „early bird” felfedezőket.

További részleteket ITT találtok.