Akármerre is tartanak a gasztronómiai trendek, Magyarországon a rántott hús örök, a rántott húshoz mindenkinek köze van és lesz. Vasárnaponként az otthoni menü elmaradhatatlan része, és legtöbbünkben kellemes családi emlékek sorát ébreszti fel. A Rántott Húsos másfél hónapja nyílt meg a Madách téren, és ezt a hangulatot igyekszik megteremteni.

Akármilyen egyszerű fogás, azért tudni kell jól elkészíteni. A kétszintes kis ételbárban ez sikerül, a sertéskaraj omlós, mégis szépen átsült, a panír ropogós, mégsem száraz. Sok múlik a speciális fűszersón és paníron, de a pontos receptet nem árulták el a tulajdonosok. Szerintük a titok az, hogy mindig friss hússal dolgoznak, amely aznap érkezik, fagyasztottat sose használnak. A gyorsaság és a pontosság miatt nem húsklopfolóval simítják ki a rostokat, hanem egy speciális géppel.

2000 Ft alatt kijön itt egy kiadós ebéd, 990-1590 Ft között változik a húsok ára, utóbbi a sajttal, tejföllel és csemegeuborkával kínált nagyi rántott tarjájának ára. Ehhez 390 Ft-ért lehet köretet választani, hasábburgonya, franciasaláta, vegyes saláta, korianderes coleslaw és mustáros hagyma formájában. Igen széles a húsokhoz választható szószválaszték is, a csirkemellhez például nagyon passzolt az édes-chilis majonéz.

Tény, hogy a rántott hús nem reformélelmiszer, de a mindenmentes, egészségtudatos táplálékra tényleg van egy rakás más opció a környéken. De azért A Rántott Húsos is nyújt alternatívát, például grillezett csirkemellcsíkokkal, vegyessaláta körettel készül azoknak, akik vigyáznak a vonalaikra, a vegáknak pedig ott a rántott trappista, a jövőben pedig egy sor rántott zöldség is szerepel majd az étlapon. Tervben van a külön heti ajánlat, és a szendvicskínálat is bővülni fog, most karajos és csirkemelles kapható (1290 Ft).

Úgy láttuk, egyelőre főleg magyarok látogatják A Rántott Húsost, angolul nem is jelezték a koncepciót, ami tudatos döntés volt, hiszen hazaiaknak szánták elsősorban a helyet. A környékbeli nagymamákkal (Belső-Erzsébetváros talán utolsó őshonos lakóival) már jó viszonyt ápolnak, rendszeresen étkeznek az üzletben, az ő elismerésüknél nagyobb dicséret pedig nem is nagyon kell. Ha pedig alternatívákat keresnétek, ebben a cikkünkben jártunk utána a város legjobb rántott húsainak.