Ha valaki olyan edzőtermet keres, ahol futás és húzódzkodás közben világörökségi helyszínt nézhet (vagy Netflixet), szívesen pilatesezik a teraszon – hasonló körülmények között–, akkor felhívnánk a figyelmet a Marriott Budapest edzőtermére, a Fitness & Health Clubra. Kiscsoportos órák, panorámás konditerem, segítőkész edzők, igényes öltözők, masszázs, szauna, jakuzzi és uborkás frissítő a jussa annak, aki akár napi jeggyel, akár állandó tagként érkezik a szálloda első emeletén lévő modern fitneszterembe.

Habár nem a legszokványosabb dolog tréningszerelésben besétálni egy ötcsillagos Duna-parti szállodába, hogy aztán nekikezdjünk a napi edzésünknek, de a Marriott Hotel Budapestben ez nem számít kirívónak. Ugyanis a hotel első emeletén műdödik a mindenki számára nyitott Fitness & Health Club, ahol Video trainingtől kezdve Pilatesen, TRX-en és Challengen át konditermes edzésig sokféleképpen el lehet végezni az utolsó (vagy első) simításokat a summer bodyn.

A konditerem rész azért szuper, mert az esetenként alagsorokban edződött izmainkat itt sok fény és dunai panoráma mellett tudjuk alakítani; az egész helyiség plafontól földig érő üvegablakokkal van körbevéve. Ha valaki mégis megunja a világörökség látványát, a gépén nézhet Netflixet, mérheti a teljesítményét az LF Connect app-pelhallgathat Spotify-t vagy olvashat híreket.

Míg kondizni hajnali 6-tól este 10-ig jöhetünk, a csoportos órák reggel 7 és este fél 10 között vannak meghirdetve. Semmi gond, ha ezek közül nem cseng ismerősen az AMRAP vagy Salsatone, mindegyik edzésformáról olvashatunk egy-egy részletes bemutatást a honlapon. Bejelentkezés nem szükséges, amikor megérkezünk a recepcióhoz, rögtön tudunk napi jegyet vagy bérletet váltani. Ezek egyaránt tartalmazzák a terem, az órák és a wellnessrészleg (szauna, gőz, jacuzzi) használatát, mellé pedig kapunk egy kártyát (az öltözőszekrényhez), törölközőt és frissítő italt is.

Az edzésekre nyugodtan elvihetjük külföldi ismerőseinket is, hiszen minden tréner nagyon jól beszél angolul. A legjobb rész pedig mégiscsak a kemény munka után jön: a jól megérdemelt szauna, gőzkabin és jakuzzi (ami benne van az árban), de ugyanitt benevezhetünk különféle testmasszázsokra is.

Az órákról és árakról ITT tájékozódhattok bővebben.