Az Indotek Group vásárolta meg a Gellért Szállót, és a tervek szerint ötcsillagos szállodaként újítaná fel pár éven belül az épületet, meghagyva annak eredeti külsejét.

A magyar ingatlanfejlesztő társaság teljesen megújítaná a szállodát. Kétség nem férhet hozzá, hogy annak ellenére, hogy a Gellért Hotel Budapest egyik legpatinásabb szállodája, alaposan megérett a felújításra. Az épületet megvásárló Indotek Group teljes rekonstrukciót kíván végrehajtani a műemléki védelem alatt álló létesítményben, úgy, hogy az eredeti külső megmaradna.Budapest egyik legikonikusabb, szecessziós stílusban megépült, öt szinten összesen 234 szobának helyet adó szállodáját a nemzetközi Danubius hotellánctól veszi át a magyar ingatlanfejlesztő társaság.

„A Gellért Szálló Budapest, sőt Európa egyik legszebb épülete, az ország büszkesége. Éppen ezért az adás-vételi megállapodás megkötését megelőzően elkészített részletes állapotfelmérést már a fejlesztési lehetőségek számba vételével végeztük el” – közölte Jellinek Dániel, az Indotek Group vezérigazgatója és többségi tulajdonosa.

„Amíg Párizsnak az Eiffel torony, Londonnak pedig a Big Ben a legismertebb szimbóluma, Budapestet a gyógyfürdőiről ismerik legtöbben a világban. A város alatt lévő gyógyvízkincsnek, valamint az egyedülálló gyógyfürdőkultúrának az első számú megtestesítője pedig a Gellért. Ezért a felújítást azzal a céllal szeretnénk elvégezni, hogy a Gellért, Budapest ikonikus épületeként és helyszíneként, újra régi fényében ragyogjon. Szeretnénk, hogy olyan vendégeink legyenek, akik kifejezetten azért jönnek Budapestre vagy akár Európába, hogy a Gellért Szállóban szállhassanak meg, ahogyan ez az épület fénykorában is történt” – fejtette ki az Indotek Group vezérigazgatója és többségi tulajdonosa.