Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

gasztró

szerkesztés

Pizzasztorik a belvárosból – ilyen a Local Korner

Szerzők

  • sponsored WLB

2019. 05. 08. 13:21

Hadd mutassuk be a Semmelweis utcai pizzás srácokat, a két Ákost, Gabót és sajátos stílusú vendéglátóhelyüket. A Local Korner ismerős lehet a Szondi utcából, ám a pizzázót egy éve már a belvárosban találjuk. Legtöbben az élmény miatt jönnek: jó a zene, mindenhonnan sugárzik a lazaság és vendégszeretet, finom a pizza, van sör, jókat lehet ejtőzni. A 32 centis változatokat magunknak állíthatjuk össze, de kérhetjük őket akár 60 centis, esetleg extracsípős változatban is, ha vállaljuk a kihívásukat. Várakozás közben pedig felrajzolhatjuk a falon lévő óriástérképre, honnan érkeztünk.

Mi lesz abból, ha néhány siófoki srác összeáll, felköltözik Budapestre, és belevág egy pizzás vállalkozásba? Jelen esetben egy kedves képregény (nézzünk szét a mosdóban!) és ami fontosabb: egy Local Korner nevű hely. Ha ismerős a név a Szondi utcából, akkor jó helyen tapogatóztok: 2014-ben egy itteni saroképület aprócska üzletében kezdődött minden – innen a név is.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

A környékbeliek tudták, hova jöjjenek, ha jóféle pizzát szeretnének hazavinni, de a dolognak egy szépséghibája azért volt: a tér kicsinek bizonyult. Így fogták a sárga-fekete dizájnt, az óriástérképet (amin mindenki bejelölheti, honnan érkezett), fúrót, kalapácsot, és egy éve átköltöztek az Astoriához közeli Semmelweis utcába. Ez a hely ugyan nem sarkon áll, de cserébe tágas: akár a nagy közösségi asztalnál vagy épp a VIP részlegnek becézett kanapékon is jókat lehet enni, inni, ellenni.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Mert hogy a hely nem kifejezetten csak pizzázó, mondhatnánk élettérnek, hangulatjavítónak, nagyon óvatosan még bárnak is – kapható sör, bor, pálinka, bár a hangsúly nem az italokon van. Inkább az élményen, amihez sokat hozzátesz a sajttal töltött szélű pizza is, de a rendszeresen beosztásban lévő, nagydumás alapító csapat is.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Látogatásunkkor mi is találkoztunk velük; a tulajdonosi gárda most Gabót és a két Ákost jelenti. Ők Siófokról ismerik egymást, régóta haverok, mégis többfelől fújta őket össze a szél, és az ötlet, hogy nyissanak egy saját helyet. Az alapítók történetét a mosdó falán lévő képregényen lehet megismerni, azt pedig, hogy mi mindent alkottak és alkotnak együtt, például egy Korner szpesöl pizza formájában. A pizzák egyébként egyenárúak (2190 Ft) és egyenméretűek (32 cm), a tésztát és a feltéteket pedig magunknak válogathatjuk össze. És ott vannak a pizzagolyók is, amiket ha csak előételnek is, de nagyon ajánlunk.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Utóbbiak különféle ízesítésű sörkorcsolyának vagy snacknek felelnek meg, apró harapnivalók, amik nyolcas kiszerelésben érkeznek elénk, házi paradicsomszósszal. Mi ezeket különösen szerettük, praktikusak, finomak és ropogósak, ráadásul a sós változatokon túl ebből készül a szezonális desszert is – aktuálisan banános-mézes, Nutellás mascarponekrémmel.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

A hely hangulata, stílusa olyan, mint a srácok maguk: laza, fiús, motoros, deszkás, gitáros, kicsit őrült. Ez azért is van így, mert minden az ő kezük munkája – a dohányzóasztal eredetéről kérdezzük őket bátran, lesz hozzá sztorijuk. És érdeklődjünk a pizzás kihívásokról is – mert nem csak Amerikát lehet felfalni. A Local Kornerben kétféle challange közül lehet választani; az egyik a mennyiségre (egy 60 centis pizzát kell párban elfogyasztani), a másik a csípősségre megy. Akárhogy is, a pultnál tudunk rendelni, és miközben várakozunk, olyat tehetünk, amit máshol vandálkodásnak hívnának: rajzolhatunk a falra.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Hasonló tartalmak

Admin mode