Nem csak a gyerekeknek okozhat örömet a park most átadott egysége, az új parasztudvarban meglátogathatjuk az őshonos háztáji állatokat, és az ismerteken kívül eddig nem látott fajokkal is találkozhatunk.

A XXI. század elvárásainak megfelelő parasztudvarban nagyterületű kecskesimogatót és egy „nyúlvárost” is találunk, az új parasztudvart május 24‑én adták át.

Kárpát‑medencében őshonos háziállatok bemutatására alkalmas „parasztudvarban” több mint 3200 négyzetméteres területen és modern, a XXI. századi elvárásoknak megfelelő kifutókban találkozhatunk az olyan állatokkal, mint a kecskék, nyulak, rackajuhok, szamár, magyar tarka tehenek), de az állatállomány új fajokkal is bővül majd a jövőben, olyanokkal, mint a kendermagos magyar-, valamint fehér erdélyi kopasznyakú tyúk és magyar lúd. Az úgynevezett „nyúlvárosban” a magyar óriásnyulakkal is megismerkedhetünk.

Ezen kívül felújították a vadasparkba vezető szervizutat, gondoskodtak a parasztudvar áram- és vízellátásáról, renováltak egy istállóépületet, átadtak egy nagyterületű kecskesimogatót, valamint a projekt keretében három új épület és egy 500 méteres új kerítésrendszer is épült.

Fontos szempont volt, hogy az új bemutatóterület jellegében illeszkedjen a vadaspark meglévő épületeinek stílusához, a felújítás során ugyanakkor törekedtek a legkorszerűbb technológia használatára, és a karámokba megfelelő áram- és vízellátás mellett fűtött önitató is került.

A jelenlegi, a vadaspark területén kívül található parasztudvar gazdasági udvarrá alakul át. Ennek költözése fokozatosan történik: az új helyeket először a nagyobb állatok veszik birtokba, és bizonyos „közönségkedvenceket”, mint például a nyulakat, tyúkokat és mangalicákat a látogatók egy ideig még a régi, megszokott helyükön találják majd.