Harmadik szezonját nyitja meg holnap a Lupa-tó melletti strand, és ha fürdőruhát még nem érdemes vinni magunkkal, sok programmal és sportversennyel készülnek.

A Lupa Beach-esek nem várják meg a jó időt, és bebizonyítják, hogy napsütés nélkül is lehet jól szórakozni a vízpart mellett, és bár a strandidő kicsit később érkezik, a Lupa-tóhoz már az előszezonban is érdemes kilátogatni, mivel változatos programokra számíthatunk.

2017-ben hazánk is feliratkozott Európa legjobb, természetes vizű strandjainak listájára, a Lupa-tó egy stranddá és vízisportcentrummá alakult át a nyárra. Azóta a pálmafákkal szegélyzett fehér homokos beach idézi meg a karibi szigetvilág hangulatát. A családosok a Gyerek Beach-en különböző játékokat és vízi aktivitásokat találnak, akik megéheznek, a gasztrosétányon büfét, koktélbárokat és éttermeket is igénybe vehetnek.

A harmadik szezont így látja az ötletgazda Gerendai Károly: „Idén gazdagabb lesz a programkínálat, amivel célunk megerősíteni a köztudatban, hogy nem csak a szikrázó napsütésben érdemes kilátogatni a tóhoz. Egyrészt meghívtuk a környező lakosokat, egy-egy dedikált napot kínálva a településeknek, amikor bemutathatják saját kulturális és sportéletüket. A sort május 18-án Pomáz nyitja, majd másnap Szentendre mutatkozik be a Lupán, de a közeljövőben vendégségbe várjuk majd Óbuda-Békásmegyer vagy Budakalász lakosait is egy-egy napra. Ezen alkalmakra a helyi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenes lesz a belépés.

Lesz számos sportprogram, május 18-án indul a Decathlon Strandröplabda Kupa első fordulójával, másnap pedig amatőr strandröplabda tornával, de várható a nyár során tóátúszás, strandkézi, strandfoci, vízilabda, amerikai foci, négytusa, és már megnyitott a Lupa wakeboardpályája, a LupaWake is. Május 26-án a Gyereknapon a gyerekeknek ingyenes lesz a belépő, az előszezont pedig az I. Lupa Beach Gasztro Feszt zárja, ahol az egyes helyszínek különböző finomságokkal csalogatják a közönséget. Június 1-jén pedig a főszezonnal együtt megnyílik a Lupa másik része, a küllemében és tartalmában is teljesen megújuló Öböl Strand.