Ha eddig nem lett volna elég vonzó az idei Sziget fesztivál névsora, a szervezők most végleg eldöntötték a "menni vagy nem menni"-dilemmáját: tizenhat új nevet jelentettek be, köztük a The Smith alapító-gitárosát, Johnny Marrt, a kurrens indie rock színtér legendásan intenzív koncertzenekarát, a The Nationalt, és Tom Odellt is.

Úgy látszik, Kádár Tamásék célul tűzték ki maguknak, hogy idén még a tavalyi Sziget lineupot is felülmúlják. Legalábbis erre utal, hogy a Foo Fighters, Post Malone, a Florence & The Machine vagy Ed Sheeran mellé pár perce olyanokat jelentettek be, mint a brit gitárzene egyik megkerülhetetlen alakja, Johnny Marr. A karrierjét Morrisey oldalán elindító egykori The Smiths tag persze a fellépésein várhatóan a megkerülhetetlen slágerek (How Soon Is Now?, There Is A Light That Never Goes Out) mellett szólólemezeiről is játszik majd augusztusban.

Rajta kívül lehullott a lepel a Sziget idei utolsó headlineréről is: a nemsokára új lemezzel jelentkező The National, akik 2011-ben már adtak egy nehezen felejthető koncertet a fesztiválon végre visszatérnek! 

Mellettük augusztusban Budapestre érkezik még többek közt Mura Masa, Tom Odell, a Big Thief, a Broken Social Scene és a Coheed And Cambria is!