A mai napon a víz világnapja alkalmából különféle programok várnak mindenkit a budapesti fürdőkben. A programok központja idén a történelmi hagyományokkal rendelkező Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda.

A víz a magyarok számára különleges jelentőséggel bír, hiszen kevés ilyan hely van a világon, ahol ennyi a mélyből jövő, gyógyhatású vízre épülő fürdő van. „A Víz Világnapja ráirányítja a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Csak Budapest területén 118 fúrt kút, illetve természetes forrás található. A víz szeretetét Budapest fürdőiben is megünneplik.” – olvasható a közleményben.

A Lukácsban 12 és 19.30 óra között az egészség és a szépség áll majd a középpontban, előadások, kóstolók, tanácsadások, szinkronúszó-bemutatók is lesznek, emellett a látogatók megismerkedhetnek a fürdő kulisszatitkaival. Carl Oh és Mr Fiel is játszik majd víz inspirálta jazz-world-afro-zöldfoki-szigeteki-dub dallamokat. A hagyományokhoz híven a Széchenyi, Gellért és Lukács fürdőben idén is ingyenes vezetésekkel fogadják az érdeklődőket. A fürdőkben a vezetett séták regisztrációhoz kötöttek, részletek itt.