Ezúttal a Radnóti Színház lesz a házigazdája az ingyenes eseménynek, ahol vetésforgószerűen sétálhatunk majd a helyszínek között, hogy a színészeket hallgassuk.

Ezúttal  a Radnóti Színház és a EUNIC Hungary szervezésében valósul meg március 28-án, csütörtökön az Irodalom Éjszakája. Idén 23 színész 23 különböző érdekes vagy különleges helyszínen 22 ország irodalmából olvas fel az ingyenes rendezvényen. A kortárs irodalmi részleteket összekötő tematika ezúttal a családi fészek, főként pályájuk elején lévő írók műveit ismerheti meg a közönség, olyanok is akadnak közöttük, amelyek még magyar fordításban nem olvashatók. Sok lesz az önéletrajzi ihletésű írás és a családi történet.

2019-ben aNagykörút és a Hősök tere közötti részre kell majd mennünk, ha felolvasáson szeretnénk részt venni. Olyan helyszíneket választottak most is a szervezők, ahol nem jellemző, hogy irodalmi és színházi programok zajlanak: mehetünk  akár imaterembe, műteremházba, nagyköveti rezidenciába vagy éppen egy turkálóba, ami különleges hangulatot biztosít a felolvasásoknak.

A program 19:00-kor kezdődik és 23:00-ig tart, nekünk pedig nincs más dolgunk, csak a helyszínek között vándorolni, hogy a félóránként elhangzó 10-15 perces szövegrészletek mindegyikét meghallgassuk. A Radnóti Színház tagjain kívül olyan színészek társulnak a rendezvényhez, akik kötődnek a Radnótihoz. Az írók között találjuk Ámosz Ozt, Saramagót, Jaramillót, Meyerhoffot, a helyszínek között pedig a Feszty-villát, a Hopp Ferenc Múzeumot, a Brody Studiost, a Jajcicát és a Szépművészeti könyvtárát is, a felolvasó színészek között pedig ott lesz László Zsolt, Lovas Rozi, Olasz Renátó, Vilmányi Benett, Martinovics Dorina és Rába Roland is.

Részletek: