A #kikapcs – mobil OFF, élmény ON mobilmentes hét lényege, hogy a családi vagy baráti közös étkezéseket ne akasszuk meg a mobilunk nyomkodásával, nézegetésével, és egymásra – valamint az ételre – figyeljünk.

A VakVarjú-csoporthoz tartozó éttermek elsőként csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, amely által február 4. és 17. között mellőzné a mobiltelefonokat és a telefonnyomkodást vendéglátóhelyein.

#kikapcs – mobil OFF, élmény ON mozgalomhoz csatlakozó Vakvarjúfiókái büszkén, és örömmel csatlakoztak a mozgalomhoz, hiszen filozófiában fontos szerepe van a családoknak. Február 4. és 17. között minden éttermünkben dobozokat helyezünk el a kijelölt asztalokon, ahova azok a 14 év alatti gyermekkel érkező családokat ültetjük, akik előzetesen asztalt foglaltak éttermünkben. Továbbá jelezték, hogy részt szeretnének venni a #kikapcs kampányban.

Ezekbe a dobozba megérkezéskor kell betennie a családoknak a kikapcsolt telefonokat, melyeket lezárják az étkezés végéig. Az étkezés alatt amennyiben a fizetésig nem szólal meg a telefon, és nincs elővéve a dobozból, a gyerekmenüket ajándékba adják a kicsik részére. Ha az étterem dolgozói rajtakapnak minket, hogy telefonozunk, kiestünk a játékból.