2 kilométeres futókör, kosár-, foci- és röplabdapályák, pingpong- és sakkasztalok is lesznek a Városliget sportpályáján.

2018 őszén adták át az ifjúsági sportpályákat, két multifunkciós labdapályával és kültéri fitneszeszközökkel, valamint egy kétszáz méteres, négysávos futópályával és távolugrógödörrel, ami napközben a környező iskoláknak áll a rendelkezésére, testnevelés órák és edzések keretében.

A most induló sportpályák a park déli, délkeleti részére kerülnek majd, a Nagyjátszótér mellé, az Ajtósi Dürer sor és Dózsa György út sarkára. A Ligetbe járó futók régi igénye egy kivilágított, több kilométer hosszú, gumiborítású futókör. A most épülő 2 kilométeres pálya elég széles lesz ahhoz, hogy két futó is kényelmesen használja egymás mellett, valamint a futókör mentén három helyszínen street workout fitneszpályákat is kialakítanak, melyek szintén rugalmas poliuretán burkolattal lesznek borítva.

A régi, betonborítású kosár- és focipályák helyett is újak épülnek. A Magyar Építők értesülései szerint az alábbi paraméterű és funkciójú pályákon sportolhatunk majd: egy 43 x 23 méteres műfüves futballpálya eredményjelzővel, sportpálya világítással, kézilabda kapukkal, egy 32 x 19 méteres kombinált sportpálya (kosárlabda, röplabda és lábtenisz), 30 x 17 méteres kosárlabdapálya 4 db palánkkal és sportpálya világítással, egy 14 x 26 m kombinált sportpálya (grundfoci és kosárlabda) öntött gumiburkolattal és egy 24 x 15 méteres kombinált sportpálya (röplabda, lábtenisz és tollaslabda pálya). 

A pályák mellett lesz még nyolc darab kézilabdakapu is, valamint 24 darab konzolos streetball kosárlabdapalánk, 8 darab pingpongasztal és az elmaradhatatlan sakkasztalok, amiből két tucatnyit ígérnek. Bár a mostani hírben nem szerepel, de az eredeti tervezet szerint lesznek öltözők, zuhanyzók és ivókutak, hogy tényleg megfelelő körülmények között lehessen majd sportolni.