A Mikulással és kísérőivel is találkozhat az, aki az idei fénytrolival utazik, és a mozgó adományponton odaadhatjuk december 19-ig a meglepetés cipősdobozokat is a karitatív szervezetnek.

2015 óta minden évben útjára indul a Mikulástroli, ahol amellett, hogy a gyerekek találkozhatnak a szaloncukrot osztogató Mikulással és kísérőivel, idén is működik, mint a Baptista Szeretetszolgálat adománygyűjtő pontja, akik a Cipősdoboz akciójuk jóvoltából rászoruló családoknak juttatják el az összegyűjtött ajándékokat. 

A kívülről 10 000 darabos LED-es fényfüzérbe csomagolt, belül is feldíszített jármű december 19-ig a 70-es, a 72-es, a 75-ös, a 80A és a 83-as trolibusz vonalán közlekedik a hét minden napján felváltva, apró módosításokkal. 

A Mikulástroli önjáró üzemben mindennap a belvárosig meghosszabbított útvonalon közlekedik: a 72-es trolibusz vonalán közlekedve például az Arany János utca helyett a Deák Ferenc térig, a 80A trolibusz vonalán közlekedve pedig a Keleti pályaudvar helyett a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár majd – ezzel biztosítva a lehető legtöbbek számára a Mikulástroli elérését. 

A különleges trolin normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat közlekedési rendjéről az alábbi linken, indulási időpontjairól pedig a BKK menetrendjéből, a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni.

Mielőtt felpattannánk a csillogó Mikulástrolira, már csak egy dolog van hátra tehát: csomagoljunk be szépen egy jó nagy cipősdobozt, és pakoljuk meg december 19-ig minden olyan jóval, aminek gyerekként mi is örültünk volna, majd jelöljük meg, hogy kinek szánjuk, fiúnak-e vagy lánynak, és milyen korosztály örülne neki.