Zenei élmény ajándékozásánál szerencsére nagyon sok stílusból választhatunk, a könnyű és komolyzenei koncertekben, balettelőadásokban, operaklasszikusokban fővárosunk nem szűkölködik. Premierdömpinggel, kivételes ős- és magyarországi bemutatókkal készül az Operaház is legújabb tematikus évadára. A Francia Múzsa Szezonja évadban hosszú idő után visszatér a műsor repertoárba a Hoffmann meséi, Az ezred lánya és a Párizs lángjai, és új rendezésben látható többek közt a Carmen és az Andrea Chénier is.

Operapremierek, balettbemutatók, koncertek és turnék változatos felhozatalára lehet számítani: 19 premier, köztük két ős- és három magyarországi bemutató is szerepel az Opera francia stílusban megálmodott szezonjának listáján.

;feature=emb_title

  • OPERA PREMIEREK
A francia évadban 16 színpadi mű lesz látható, ami közül 12 egész estés előadás. Az ősbemutatók között található Vajda JánosA képzelt beteg, avagy őfelsége komédiása című darabja. A francia évad részeként az Opera több régen játszott darabot is friss rendezésekkel tűz műsorára. Donizetti Az ezred lánya című vígoperáját több mint 110 év után Polgár Csaba rendezi, míg Offenbach Hoffmann meséi című művét, amely 25 év után tér vissza a repertoárra, Székely Kriszta viszi színre.

A tematikus évad programjain kívül az Opera megemlékezik Ludwig van Beethoven születésének 250. évfordulójáról is. Egyetlen operáját a Fidelio-specialistának számító világsztár operarendező, Harry Kupfer színpadra vitelében veszi át a Berlini Staatsopertől. Az Opera újévi koncertjén ebben az évadban egy ritkán hallható Beethoven-művel is ünnepel: Oberfrank Pál rendezésében állítja színpadra a német zeneszerző István király című alkotását.

Az évad esszenciáját kínáló Francia Feszten több, a korábbi években bemutatott előadás is visszatér, így Poulenc A kármeliták, Massenet Werther, Meyerbeer A hugenották és Saint-Saëns A sárga herceg/nő című darabja is. A fesztivált lezáró gálakoncerten Patricia Petibon francia sztárszoprán várja a közönséget, míg a farsangi gála díszvendége honfi- és pályatársa, Sophie Koch mezzoszoprán lesz.

  • BALETTBEMUTATÓK

A Magyar Nemzeti Balett három bemutatót tart az következő évadban. A francia tematika jegyében új kivitelben látható Vaszilij Vajnonen Párizs lángjai című egész estés klasszikus balettje, Thierry MalandainDon Juan című egyfelvonásosa, és Alexander Ekman legkedvesebb, Cacti című alkotása.

  • KONCERTEK
Magyarország legrégebbi máig működő szimfonikus együttese, a Magyar Állami Operaház Zenekara a neves magyar karmesterek mellett a nemzetközi komolyzenei élet olyan keresett dirigensei is a pulpitusra lépnek, mint Paul Connelly, a világ egyik legelismertebb balettdirigense, Leif Segerstam finn zeneszerző-karmester, a Verdi-Requiemet vezénylő Pier Giorgio Morandi, a Metropolitanben is vezénylő Frederic Chaslin és az Opera közönsége által jól ismert magyar születésű osztrák karmestersztár, Stefan Soltész.

  • BÉRLETEK ÉS JEGYEK

A bérletmegújítást megelőzően már 2019 decemberétől lehetőségünk van kétféle szabad bérlet vásárlására a Francia Múzsa Szezonja előadásaira, amivel több mint 20% kedvezménnyel vehetjük meg premier- vagy repertoárbérletünket, melyet 2020. július 1-jétől válthatunk be a szabad helyek erejéig. A választható premier előadások között szerepel a Salome, a Fidelio, az Andrea Chéniera, a Párizs lángjai, a Hoffmann meséi, Az ezred lánya, választható repertoár előadások listáján pedig a Carmina Burana, a Manon, a Bohémélet, a Sába királynőjeA kármeliták, a FalstaffA hugenották, és a Hófehérke és a hét törpe található
Ha már van bérletünk, 2020 tavaszán újíthatjuk meg az Erkel Színházban és online. A bérletmegújítás után 2020. június végéig tudunk új bérletet váltani, így jelentős kedvezménnyel biztosíthatjuk be helyünket kedvenc előadásaikon. A bérletezés lezárultával válthatók jegyek a fennmaradó helyekre az Erkel Színházba és az Eiffel Műhelyházba.