A kézműves sörök népszerűsége fővárosunkban is töretlen. Az alkohol fogyasztása során egyre jobban figyelünk arra, honnan jött italunk, és milyen minősége van. Ha különleges sörökre szomjazunk, már egész sok helyre mehetünk, ahol nem csak az élelmiszerboltok polcain megtalálható választék áll rendelkezésünkre. A BeerSelection ilyen szempontból vizsgálva is a kézműves sörök Mekkája – kínálata több mint ötszáz különféle főzetből áll, és nemrég egy óriási felújításon esett át, hogy minden igénynek még jobban meg tudjon felelni.

Az online sörboltnak indult BeerSelection nem csak komoly folyékony kenyér felhozatallal bír, nagyon eltökéltek az előkelő nedűvel foglalkozó hazai kisvállalkozások támogatásában, és a kézműves sör kultúrájában elmélyülni kívánó közönség edukálásában is. Kezdő sörivóként az első látogatás kissé zavarba ejtő lehet, a kínálat ugyanis több mint ötszáz különféle főzetből áll. A kisebb gerillafőzdék mellett az összes fontosabb hazai kisüzemi sörfőzde képviselteti magát a Mad Scientisttől a Monyón át a Fehér Nyúlig. A külföldi főzetek terén is hasonlóan széles a merítés: a Northern Monk, a Mikkeller vagy a Pöhjala legjobbjai mellett akadnak még további amerikai, svéd, dán, lengyel, cseh vagy belga különlegességek is. Miután sikerül felocsúdni a szédületes sokszínűségből, bizalommal fordulhatunk az eladókhoz, nagyon szeretnek segíteni minden kezdő, haladó és kiképzett sör pártinak. Buta kérdés nincs, a szakértői segítség pedig mindig adott.

Szívügyük az edukáció

„Ha egyszer belecsöppensz, nem szívesen iszol mást” – vallják a tulajdonosok. A BeerSelection nem titkolt célja, hogy a különleges sörök fogyasztásának kultúráját népszerűsítsék. Heti rendszerességgel tartanak edukációs eseményeket, amiknek a felújított galéria ad helyszínt, így már 20-25 fő is elfér kényelmesen a kóstolással egybekötött foglalkozásokon. A minőségi aranyszínű ital iránti szenvedélyük átadása céljából szerveznek sörpremiereket is, ilyenkor sörfőzdék hozzák el legújabb főzetüket, és egy rövid ismertetőt követően szigorú tesztelésbe kezdhet a jelenlévő nagyérdemű. Megismerhetjük az arcokat a brandek mögött, és valódi szakértőkké kupálódhatunk az események látogatásával. Másik kiemelt eseménysorozatuk a Hónap sőrfőzdéje névre hallgat, ahol sörfőző mesterek mutatják be saját főzdéjüket, természetesen a legjobb söreik kóstolása mellett. Az este folyamán 5-6-féle sört lehet megkóstolni mindössze 2000 forintért.

Milyen a jó sör?

„Teljesen attól függ, hogy mit szeretsz, de ami nagyon fontos, hogy minőségi alapanyagból készüljön, hozzáértő kezek által” – vallják a tulajdonosok. Mint megtudtuk, az, hogy  kinek mi a jó, teljesen szubjektív, de szinte nincs olyan ízlésű ember, akinek ne tudnának hozzá illő sört ajánlani. A boros világhoz képest a fajtákban itt valamivel szélesebb a skála, a söröknek számtalan stílusa van, az egyszerűbb lagerrel kezdve, a legnépszerűbb és legkeserűbb IPA sörökön keresztül, a testesebb kávés, csokis Russian Imperial Stoutokig bezárólag, szinte bármit el lehet képzelni. Manapság már akkor sem ráncoljuk a homlokunkat, ha zserbó ízű, vagy sós, esetleg savanyú sörrel találkozunk.

A felújítás kiemelt célja volt, hogy a söröket a legjobb körülmények között tárolják, és garantálni tudják azt a friss élményt, amit a sőrfőzdei kóstolások nyújtanak. Minden típust, aminek hűtés nélkül az idő előre haladtával romlana a minősége, veszítene az ízéből, a hűtőben lelhet meg a szomjoltásra vágyó vendég.

Itt a karácsony a küszöbön, a BeerSelection polcain pedig gomba mód szaporodtak el a különleges karácsonyi sörök, mutatós díszdobozok, egyedi sörös válogatások. Nem késő még ellátogatni a Rákóczi tér melletti üzletbe, és begyűjteni a finom ajándékot magunknak, párunknak, és családunk sör fogyasztó tagjainak.

BeerSelection az a sörbolt akar lenni, ahol minden betérő sörös tapasztalattól és háttértudástól függetlenül kellemes perceket tölt el. „Kiemelt cél számunkra, hogy minél több hétköznapi sörfogyasztóval ismertessük meg ezt a világot, és bemutassuk, hogy van élet a 200 Ft-os italon túl is” – mesélték a tulajdonosok.

A söröket ihatjuk helybenvihetünk haza üvegeset, és a csapon lévő tételeket 1L-es csatos üvegben is kérhetjük. A karácsonyi időszakban hosszabb nyitvatartással, minden nap 10-20-ig, és még 24-én is koradélutánig várják a kedves sörfogyasztókat. Ha pedig összekötnéd a kellemeset a hasznossal, most lehetőség van adakozásra is üzletükben, a tavalyi évhez hasonlóan idén is rászorulóknak szerveznek gyűjtést a FIRST The Craft Beer Co.-val közösen. Idén a felajánlott tárgyakat a Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, és Gimnáziumnak visszik el, akik többek között a hátrányos helyzetű fiataloknak működtetnek óvodát/iskolát, és a fedél nélkülieknek melegedőt.